Fællestillidsrepræsentant: Det er en sorgens dag

Tirsdag får 198 medarbejdere i Region Sjælland en fyreseddel, og yderligere 100 medarbejdere vil få tilbudt at fortætte på andre vilkår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er en sorgens dag, vi er kede af, vi skal tage afsked med kollegaer, og vi er bekymrede for patienterne, siger Susann Carlsen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne og radiograferne på Køge Sygehus.

I løbet af dagen vil de berørte medarbejdere modtage en besked i deres eboks, hvor der står, om de er indstillet til afsked, eller om de er indstillet til væsentlige vilkårsændringer. Samtidig vil de blive tilbudt en samtale med deres afdelingsleder på onsdag.

 - Folk er bekymrede, kede af det, frustrerede, vrede og opgivende. Det er hele følelsesregistret, der er i spil, siger Susann Carlsen.

Sygeplejersker bliver hårdt ramt

Det var meningen at hele 317 medarbejdere skulle have en fyreseddel, men mandag meddelte Region Sjælland, at det var lykkedes at nedbringe antallet.

laegesekretaerer_1.jpg
Læs også
Regionen finder ekstra penge: Færre fyres i Region Sjælland
laegesekretaerer_1.jpg
Læs også
Regionen finder ekstra penge: Færre fyres i Region Sjælland

Det er især det administrative personale, sygeplejerskerne og lægesekretærerne, der står for skud i fyringsrunden, og det største antal fyringer vil finde sted på sygehusene i Køge og Roskilde. 

- Vi kan ikke løbe meget hurtigere, end det vi gør i dag, siger Susann Carlsen, der er bekymret for, hvad det vil komme til at betyde, at der fremover vil være færre hænder til det samme arbejde. 

- Det er ikke kun sygeplejerskerne, der bliver ramt, men også en stor del af lægesekretærerne, og det kan bekymre mig som sygeplejerske, for hvis jeg skal til at lave sekretæropgaver og tage telefoner, så kan jeg jo ikke samtidig passe patienten, siger hun.

Fokus på arbejdsmiljø

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) har flere gange slået fast, at der arbejdes hårdt for at sikre et godt arbejdsmiljø på trods af fyringerne.

- Vi har enormt meget fokus på, at vores sygehusledelse har fuldt fokus på, at kvaliteten og sikkerheden i behandlingen selvfølgelig skal være i orden, og det kan den kun være, hvis vi også har fokus på arbejdspresset, sagde Heino Knudsen til TV ØST, da de første meldinger om fyringsrunden blev offentliggjort.

heinioknudsen.jpg
Læs også
Regionsrådsformand om besparelser: - Jeg forstår godt alle er frustrerede
heinioknudsen.jpg
Læs også
Regionsrådsformand om besparelser: - Jeg forstår godt alle er frustrerede

Men fællestillidsrepræsentanten mener, det er uundgåeligt, at fyringsrunden vil få indflydelse på arbejdspresset og arbejdsmiljøet.

- Hvis jeg skal til at tage telefoner, så vil der være patienter, der vil skulle vente længere tid på at få hjælp til forskellige ting og sager, så det vil alt andet end lige gå ud over kvaliteten. Vi vil jo selvfølgelig bestræbe os på, at det vil komme til at berøre patienterne så lidt som muligt, men vi kan jo ikke være to steder på én gang, siger Susann Carlsen.

Alle er tabere i fyringsrunde

Hun føler for de kollegaer, der får en fyreseddel, men hun er også bekymret for de kollegaer, der går fri.

- Jeg har kollegaer, der siger, at det er svært at vide, om man skal være glad for at blive tilbage eller være glad for at være en af dem, der bliver afskediget. Jeg har en stor frygt for fremtiden, og dem som bliver tilbage og det arbejdsmiljø, som de kommer til at arbejde under, siger hun.

Da Susann Carlsen er fællestillidsrepræsentant, er hun ikke selv i fare for at blive fyret. Hun vil derfor bruge dagen til at yde moralsk støtte til sine berørte kollegaer.'

- Jeg vil bevæge mig meget rundt i huset og have tæt kontakt med tillidsrepræsentanterne på de forskellige afdelinger, forsøge at lodde stemningen og indgyde mod.

Udover de 198 personer der modtager en fyringsseddel, vil yderligere 278 ubesatte stillinger blive nedlagt.


Nyhedsoverblik