Fællesmiddag skal bekæmpe ensomhed: - Man skal give sig selv et spark bagi

Torsdag aften var der inviteret til fællesmiddag i Kalundborg. Her var målet at bekæmpe ensomheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

350.000.

Så mange mennesker i Danmark føler sig ofte ensomme.

Mere end hver 10. ung kvinde mellem 16-24 år føler sig ofte ensom, viser tal fra Sundhedsstyrelsen. Men de unge kvinder er langt fra de eneste, som ofte føler sig ensomme.

Derfor blev der torsdag aften inviteret til fællesmiddag hos Café Solsikken i Kalundborg, hvor formålet er at komme ensomheden til livs ved hjælp.

Der blev delt 50 gratisbilletter ud, som blev revet væk. En af dem, der deltog i fællesmiddagen, var Inge Nielsen fra Kalundborg.

quote Man skal hellere komme med åbent sind, for så er der måske andre mennesker, der gerne vil banke på ens dør og sige, <em>vil du med?</em>

Inge Nielsen, Kalundborg

- Hvis ikke jeg gør det, så sidder jeg bare derhjemme. Og så har jeg ikke en dør, hvor der står, at jeg gerne vil inviteres ud, så jeg må invitere mig selv ud. Jeg inviterer mig meget gerne herned, fordi det er et godt arrangement, man kommer hinanden ved her og man lærer nye mennesker at kende. Og det er ret vigtigt, hvis man er alene, siger Inge Nielsen.

Man skal ikke være bange

Kan det ikke være svært at overvinde sig selv den første eller anden gang?

- Jo, man skal give sig selv et spark bagi, siger Inge Nielsen.

Læs også
Hver 10. ung kvinde rammes: Anne følte sig ensom og isoleret i årevis
Læs også
Hver 10. ung kvinde rammes: Anne følte sig ensom og isoleret i årevis

- Man skal ikke være bange for at møde mennesker. Tværtimod. Man skal hellere komme med åbent sind, for så er der måske andre mennesker, der gerne vil banke på ens dør og sige, vil du med? Ellers sidder man jo bare derhjemme mange gange og synes, at det hele er lidt trist. Og det er det jo ikke her.

Artiklen fortsætter under indslaget.

Se eller gense indslaget: Her på TV ØST sætter vi i dag og de kommende dage fokus på ensomhed. Det står særligt slemt til blandt unge kvinder, hvor mere end hver tiende føler sig ensom.

Målet er nye fællesskaber

Det er foreningen SYMB og Røde Kors, der står for fællesmiddagen hos Café Solsikken torsdag aften. Det er en del af den landsdækkende kampagne Danmark spiser sammen mod ensomhed.

Og håbet er, at folk får dannet nogle nye fællesskaber, lyder det fra Else Marie Jespersen, der er formand for Røde Kors i Kalundborg.

psykolog_ensomhed.jpg
Læs også
Psykolog kommer med opfordring til ensomme kvinder: - Mit bedste råd vil være at turde
psykolog_ensomhed.jpg
Læs også
Psykolog kommer med opfordring til ensomme kvinder: - Mit bedste råd vil være at turde

- Når man sidder og spiser sammen, så snakker man lidt om sin baggrund og sin hverdag og interesser. Og det kan man tage med hjem, siger hun og fortsætter:

- Men måske også bliver mere bevidst om, at ensomhed er et alvorligt problem i Danmark, så man kan gå hjem og gøre noget for sine nærmeste og folk, der står uden for fællesskabet.

Og selv om man måske sidder alene i morgen, så kan en fællesmiddag måske have gjort en forskel.

- Jeg tænker, at hvis man bliver bevidst om det, så kan man gøre en lille indsats i hverdagen. Og gør vi alle sammen det, så bliver det pludselig til en stor, fælles indsats.


Nyhedsoverblik