Facebook-stifter sender ros til Næstved

I Sverige står en række Næstved-producerede ventilatorer og køler Facebooks servere. Og de imponerer Mark Zuckerberg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg elsker dette billede, fordi det ligner noget fra en science fiction-film. De her kæmpe ventilatorer trækker luft ind ude fra for at køle de titusinder af servere i datahallen.

Sådan skriver Facebook-stifteren Mark Zuckerberg på sin Facebook-side om en lang række ventilatorer, som det Næstved-baserede firma Novenco Building & Industry A/S har produceret. Det skriver Avisen.dk.

Ventilatorerne står i en datahal i Luleå i det nordlige Sverige og trækker luften fra den kolde, svenske natur ind i hallen for at sikre, at Facebook ikke går ned, når verdens borgere deler kattevideoer og debatindlæg med deres venneflok.

Om vinteren, når temperaturen falder til omkring minus 30 grader, så vender ventilationerne situationen på hovedet, og det er i stedet varmen fra serverne, der holder den rette temperatur i lokalet, skriver Mark Zuckerberg i sit opslag.

Glade og stolte

Til Avisen.dk fortæller Tommy Larsen, der er tillidsmand på Novenco, at han og kollegaerne er rigtig stolte af opmærksomheden fra Facebook-stifteren.

- Vi er rigtig glade og stolte over det. Det styrker da vores selvfølelse, når vi kan komme på verdenskortet med noget, siger han til Avisen.dk.

Du kan se billederne af Næstved-ventilatorerne i Facebook-opslaget herunder. Det er det øverste billede til venstre, der er tale om.

 


Nyhedsoverblik