Forvirringen er total: Få overblikket over, hvad du skal gøre af dit madaffald

Selvom Affald Plus tilbage i januar anbefalede, at borgere ikke benyttede bioplastikposerne til madaffald, trodser Faxe Forsyning anbefalingen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skal man bruge bioplastikposer eller ej?

Det er spørgsmålet i Faxe Kommune i øjeblikket.

For tilbage i januar anbefalede Affald Plus, at kommunerne droppede bioplastik og i stedet benyttede almindelige plastikposer. Madaffald bliver nemlig sendt til biogasanlæg, mens restproduktet spredes ud på markerne. Men anlægget ved Affald Plus har store problemer med bioplastikposerne, som let går i stykker, og derfor har Affald Plus fundet eksempler på plastikstykker i biopulpen.

Affald
Læs også
Total forvirring:
Kommune uddeler bioposer - men affaldselskab fraråder at bruge dem
Affald
Læs også
Total forvirring:
Kommune uddeler bioposer - men affaldselskab fraråder at bruge dem

Og det kan have store konsekvenser for miljøet.

Alligevel kunne man mandag læse, at Faxe Forsyning anbefalede, at borgere skulle fortsætte med at bruge de bioplastikposer, som kommunen netop er begyndt at dele ud.

Artiklen fortsætter under grafikken:

Formand: Kommunikationen er gået galt

Efter TV2 ØST kontaktede Faxe Forsyning for at spørge, hvorfor de fortsat anbefalede borgere at bruge bioplastikposerne, udkom de med en artikel, hvor de blandt andet skriver:

- På trods af Affald Plus’ udmelding ender bioposerne ikke i naturen. De sorteres nemlig fra i forbehandlingsanlægget.

Bioposer
Læs også
Bioposen er ikke så grøn, som den ser ud: - Man gør ikke miljøet en tjeneste
Bioposer
Læs også
Bioposen er ikke så grøn, som den ser ud: - Man gør ikke miljøet en tjeneste

Når Faxe Forsyning skriver, Affald Plus godt kan frasortere bioplastikken, og Affald Plus i Næstved siger, vi kan ikke frasortere bioplastikken, tror du så, der er tale om en fejl fra Faxe Forsynings side?

- Det er jo et klart eksempel på, at der er et eller andet kommunikationsmæssigt, der er gået galt. For hvis man har to så diametralt modsatte opfattelser af, hvad der er blevet kommunikeret eller ej, så er det klart, at der er en af parterne, der har misforstået den anden, lyder det fra Eli Jacobi (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Faxe Kommune samt bestyrelsesmedlem i Faxe Forsyning.

Direktør vil ikke svare 

Faxe Forsyning skriver i en mail til TV2 ØST:

- Vi mødes med Affald Plus efter påske, hvor vi laver en status på de ting, vi har gang i. Resultaterne fra den status vil vi med glæde meddele jer. Indtil da har vi ikke noget nyt at sige.

Bioposer
Læs også
Bioposer ender som plastik i naturen:
Hvordan håndterer din kommune madaffald og plastikposer?
Bioposer
Læs også
Bioposer ender som plastik i naturen:
Hvordan håndterer din kommune madaffald og plastikposer?

Indtil da forsvarer Eli Jacobi Faxe Forsyning:

- Man kunne måske have savnet en direkte konkret henvendelse fra Affald Plus til Faxe Forsyning, hvor man gjorde opmærksom på de problematikker, således man kunne have indgået i en dialog for at se, hvilke muligheder, der var og hvilke konsekvenser der var ved at fortsætte anvendelsen af de bionedbrydelige poser. I hvert fald så længe man har det lager, som man nu har indkøbt i forbindelse med den nye affaldsindsamlingsordning, siger Eli Jacobi.

Direktøren fra Faxe Forsyning har ikke ønsket at svare på spørgsmålet om, hvorfor de trodser Affald Plus’ anbefaling om ikke at benytte bioplastikposerne.  


Nyhedsoverblik