For få flygtninge får helbredstjek

Ikke nok flygtninge kommer til vigtig helbredsundersøgelse, som kommunerne skal tilbyde. Næstved klarer det godt sammenlignet med andre kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Næstved Kommune ser ud til at have knækket koden, når det gælder om at få flygtninge til at benytte tilbud om ekstra grundige helbredsundersøgelser. Det skriver DR Sjælland.

Ud af godt 300 flygtninge og familiesammenførte, som den sydsjællandske kommune modtog sidste år, har omkring 90 procent sagt ja tak til at få foretaget en udvidet helbredsundersøgelse, vurderer Jeanette Falkenstrøm, der er teamchef i integrationsafdelingen.

Kan føre til smitsomme sygdomme

Helbredstjekket kan blandt andet afsløre smitsomme sygdomme og psykiske lidelser, der kræver hurtig behandling:

- Vi har faktisk ikke nogen, der ikke vil deltage. Langt de fleste siger ja og nogle få stykker vil gerne lige have lov at vente et stykke tid, men det følger vi så op på senere, siger Jeanette Falkenstrøm til DR Sjælland.

Nøglen til den sydsjællandske succes ligger blandt andet i en tidlig indsats, grundig opfølgning, og så ikke mindst en klar og tydelig forklaring til den enkelte flygtning:

- De har brug for at forstå, at lægetjekket også er en hjælp til dem selv. Det skal vi selvfølgelig være klar til at fortælle dem hver gang, siger Jeanette Falkenstrøm til DR Sjælland.

Den sjællandske storkommune var sidste år på top 10-listen over modtagere af flygtninge med opholdstilladelse og familiesammenførte.


Nyhedsoverblik