Eva Flyvholm vil presse på for bedre velfærd

Enhedslisten mister et mandat på landsplan, men får to i Sjællands Storkreds. Og det ser ud til at sende Eva Flyvholm i Folketinget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var et historisk godt valg, Enhedslisten fik i 2015, da de kunne sende 14 folketingsmedlemmer ind på Christiansborg. Denne gang har vælgerne valgt, at der skal være 13 stole til Enhedslisten.

Men fordelingen har ændret sig. Det ser ud til, at der trods et mandats tilbagegang på landsplan, er fremgang i Sjællands Storkreds. Her får Enhedslisten et ekstra mandat, og det kan sende Eva Flyvholm i Folketinget.

quote Jeg håber i den grad, Socialdemokratiet vil se til venstre i stedet for at flirte videre med Løkke

Eva Flyvholm (EL)

- Det ser ud til, at jeg kommer i Folketinget. Jeg synes, det har været en god valgkamp, og jeg kan mærke, der har været mange mennesker, som gerne vil have en bedre velfærd og en ambitiøs grøn omstilling. Det er vi rigtig glade for, siger Eva Flyvholm (EL).

Vil lægge pres på

Med udsigten til en rød regering, er der også lagt op til, at Enhedslisten bliver et af de partier, Socialdemokratiet kommer til at samarbejde med. Og så vil partiet ifølge Eva Flyvholm være på banen og lægge pres på, for at få noget at deres politik igennem.

quote Det ser ud til, at jeg kommer i Folketinget

Eva Flyvholm, (EL)

- Noget af det, der helt afgørende for os, er, at vi får ansat flere hænder. Vi står stadig stærkt og kan lægge pres på der. Så jeg er rigtig spændt på, hvordan det kommer til at se ud med regeringsdannelsen. Men jeg håber i den grad, Socialdemokratiet vil se til venstre i stedet for at flirte videre med Løkke, siger Eva Flyvholm.

jacob mark
Læs også
Live:
Ung SF-komet ottedobler sit stemmetal
jacob mark
Læs også
Live:
Ung SF-komet ottedobler sit stemmetal

Eva Flyvholm havde helst set, at Enhedslisten var gået frem igen. Men hun er ikke utilfreds med valgresultatet.

- Vi ligger stadig historisk højt i en enhedsliste-sammenhæng. Men jeg tror, det har haft noget at sige, at SF har fået så godt et valg. Nogle af dem, der var skuffede over SF i sidste regeringsperiode, gik til os. Nu er de nok gået hjem igen, slutter Eva Flyvholm.


Nyhedsoverblik