Folkemøde er et uformelt møde mellem borgere og politikere

TV2 og TV2-regionernes Valgfolkemøde gav borgere og folketingspolitikere mulighed for en uformel snak.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Søndag den 19. maj har stået i diskussionens tegn.

På TV2 og TV2-regionernes Valgfolkemøde, der blev afholdt i Odense, havde danskerne mulighed for at møde deres politikere i egen høje - eller lave -  person.

En af de borgere, der var med på Valgfolkemødet søndag, var Jacob Ipsen fra Ringsted.

Læs også
Debat mellem bussæderne – sjællandske vælgere valfarter til folkemøde
Læs også
Debat mellem bussæderne – sjællandske vælgere valfarter til folkemøde

- Det er nyhedens interesse, der har fået os herover. Det er spændende at komme over og se, hvad der foregår, og høre alle de her mange politikere, sagde Jacob Ipsen, der dog ikke var helt sikker på, hvad han havde fået ud af dagen.

- Det er ikke, fordi jeg er blevet voldsomt meget klogere. Det er jo den samme parole, de kører i hele tiden. Sådan er det jo bare, fortalte han.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Jacob Ipsen, Ringsted.
Jacob Ipsen, Ringsted. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

Sjovt at se girafferne

En anden Ringsted-borger, Niels Pedersen, var også med ved mødet søndag. Han blev ikke overbevist om at stemme noget andet, end han i forvejen havde tænkt sig.

- De får ikke flyttet nogen stemme for mig nogen af dem. Men det er sjovt at se girafferne selv. De er jo meget mindre, end man regner med – og nogen er større, sagde Niels Pedersen, der er meget glad for at følge med i politik

Valgfolkemøde
Læs også
V og EL vil have bedre transport på landet – men deres løsninger er helt forskellige
Valgfolkemøde
Læs også
V og EL vil have bedre transport på landet – men deres løsninger er helt forskellige

- Jeg elsker at se valgkamp. Det er meget langt denne her gang. Derfor er det først nu, jeg er gået i gang. Men det er interessant at se dem alle sammen, sagde Niels Pedersen

Artiklen fortsætter under billedet.

Niels Pedersen, Ringsted.
Niels Pedersen, Ringsted. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

Et uformelt møde

Folketingsmedlem Naser Khader (K), der stiller op i Sjællands Storkreds, var en af de mange politikere, der søndag deltog ved TV2 og TV2-regionernes Valgfolkemøde.

Ved mødet kunne de fremmødte få serveret kaffe af en politiker og deltage ved forskellige debatter, og det uformelle møde mellem borgere og politikere glædede det konservative folketingsmedlem.

Artiklen fortsætter under billedet.

Naser Khader (K), folketingsmedlem.
Naser Khader (K), folketingsmedlem. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

- Jeg synes, det er et fremragende arrangement. Det er dejligt at se så mange danskere - ikke kun mediefolk, men også almindelige danskere, der kommer og spørger om en masse. Det danske demokrati er kendetegnet af, at afstanden mellem borger og magthavere ikke er så stor, når det kommer til stykket, sagde Naser Khader til TV2 ØST.

- Jeg synes, det er enormt vigtigt, at folk bliver inddraget og engageret. Her er det meget uformelt, man møder folk over en kop kaffe. Det synes jeg er vigtigt for vores demokrati, sagde han.

Et politisk kræmmermarked

TV2 ØST mødte også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Valgfolkemødet.

- Jeg synes, det er dejligt at være her. Det er et fint initiativ, TV2 har taget, at lave sådan et politisk kræmmermarked på linje med dem, vi rejser rundt til, sagde han.

Hvad vil borgerne gerne tale med dig om?

- De vil gerne tale om, hvordan vi holder yderfløjene uden for indflydelse, hvad enten det er Enhedslisten, der vil presse en rød regering til at presse skatterne i vejret, hvis den ender der, eller om det er Stram Kurs og Nye Borgerlige, der kunne finde på at presse mig et sted hen, hvor jeg ikke vil presses hen. Det er mange ting, danskerne vil tale om, fortalte statsministeren.

Hør hele interviewet med Lars Løkke Rasmussen (V) her. Artiklen fortsætter under videoen.

 

Du er bagud i meningsmålingerne. Kan sådan et arrangement her gøre noget ved det?

- Jeg tror, at alle møder med mennesker kan gøre noget. Det er egentlig også derfor, jeg selv har kaldt på en lang valgkamp, fordi jeg vil gerne have god tid til at komme ud at snakke med danskerne. Jeg elsker at tale med danskere. Og jeg synes, det er sjovere og mere interessant at gøre det uden filter, uden tvskærm, mand-til-mand, mand-til-kvinde. Så det gør en forskel.


Nyhedsoverblik