Et helt døgns indlæggelser på få timer var skyld i blokerede nødudgange på sygehus

Tirsdag kom brandvæsnet forbi Nykøbing F. Sygehus med en løftet pegefinger, da senge blokerede nødudgangene. Hospitalet beklager hændelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ekstraordinært mange patienter.

Det var årsagen til, at brandvæsnet blev kaldt ud til Nykøbing F. Sygehus tirsdag, fordi patienter i sygesenge blokerede nødudgangene.

- I løbet af ganske få timer får vi, hvad der svarer til et helt døgns indlæggelser, siger Inge Paamejer, der er sundhedsfaglig vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus.

- Og selvom vi er en afdeling, der er vant til at have et stort akut indtag og en hurtig måde at behandle vores patienter på, så ender vi altså med at have for mange patienter, i forhold til hvad vi er dimensioneret til.

Beklager meget

sygehus_seng.jpg
Læs også
Nødudgange blokeret af sygesenge på Nykøbing Falster Sygehus
sygehus_seng.jpg
Læs også
Nødudgange blokeret af sygesenge på Nykøbing Falster Sygehus

Lolland-Falsters Brandvæsnet mødte op, fordi de havde fået et tip om, at forholdene ikke var i orden.

- Det beklager vi rigtig meget. Det må selvfølgelig ikke ske. Vi har haft fokus på patienterne der og heldigvis haft en brandchef, der kom forbi os, og gjorde os opmærksom på, at det var ikke godt nok. Og det blev taget til efterretning med det samme, siger Inge Paamejer.

- I løbet af nogle timer får vi faktisk også sendt patienterne videre. Dem, der skal indlægges bliver sendt op til vores sengeafsnit, og dem, der skal hjem, kommer hjem igen.

Det handler om sikkerheden

Til Folketidende fortæller indsatsleder hos Lolland-Falster Brandvæsen, Ruben Salquist:

- Det går ikke, at vi hverken kan komme ind eller rundt på afdelingen. I tilfælde af brand ville vi jo hverken kunne slukke branden eller få patienterne ud.

Hvad vil I gøre for at undgå, at det her sker igen?

- Vi har nogle instrukser, som vi følger når vi fornemmer, at nu bliver der ekstraordinært travlt, siger Inge Paamejer og fortsætter:

- Jeg tror, vi vil se på de instrukser og få skærpet opmærksomheden også på, at vi sikre, at vi ikke får sat senge foran nødudgange. For det handler både om patienterne og også personalets sikkerhed i de her situationer. 


Nyhedsoverblik