Erfaren betjent i retten igen: Forsøgte han at få uskyldige dømt?

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Ankesagen mod en politibetjent, der er tiltalt for at have fået en uskyldig mand dømt, er nu igen for retten.

Skrev en erfaren politibetjent i tre tilfælde falske forklaringer i politirapporter – forklaringer som han senere gentog i retten i et forsøg på at få uskyldige dømt?

Sådan lyder anklagen mod en erfaren politibetjent, der i oktober ved retten i Nykøbing Falster blev dømt skyldig i anklagerne imod sig.

Betjenten er beskyttet af navneforbud, og vi må således ikke nævne hvilken politikreds manden er ansat ved.

Læs også Betjent tiltalt for at lyve i flere sager – men hvad er hans motiv?

Betjenten har igennem hele sagen nægtet sig skyldig i anklagerne om snyd.

Betjenten er tiltalt for i tre tilfælde at have anført forkerte informationer i sagerne. I en af sagerne blev en mand dømt for spirituskørsel, selvom anklagerne i dag vurderer, at han var uskyldig.

Sagen startede, da en politianklager undrede sig over nogle sager, hvor han tvivlede på, at betjentens forklaringer holdt vand – derfor valgte han at anmelde betjenten for at få sagerne undersøgt.

Ankesagen mod politibetjenten blev mandag indledt ved Østre Landsrets afdeling i Nykøbing Falster.

DET ER POLITIMANDEN TILTALT FOR

Forhold 1:
Overtrædelse af §164 stk 1 og 2 (op til 6 års fængsel for at afgive urigtige oplysninger) fra 7. juni 2011 i strid med sandheden i politiets rapportmateriale at have anført, at han havde set FP, der var spirituspåvirket, føre bil i Væggerløse den 18 maj 2011 kl. 16.09.

Forhold 2: 
Overtrædelse af §164, stk 1 og 2 ved at give samme urigtige oplysninger i retten som i forhold 1

Forhold 3:
Overtrædelse af §155 (misbrug af embede) og § 164 stk 1 og 2 ved at hævde, at han havde set NE, der havde røget hash og ikke havde kørekort, føre bil i Sakskøbing den 12. maj 2015 kl. 16 samt at han ved visitation var i besiddelse af en tændingsnøgle til bilen. Herved misbrugte han sin stilling som polititjenestemand til at krænke privates eller det offentliges ret. 

Forhold 4:
Overtrædelse af §155 og 164 stk 1 og 2 da han vidnede i retten og gav urigtige oplysninger om det i forhold 3

​​​​​​Forhold 5:
Overtrædelse af 155 og 164 stk 1 og 2 ved i straffesag mod SSH den 23. juni 2015 at have afgivet urigtige oplysninger i en politirapport om at han havde set SSH, der havde indtaget hash, føre bil i Sakskøbing den 3. juni kl. 13.50. Herved misbrugte han sin stilling som polititjenestemand til at krænke privates eller det offentliges ret. 

Forhold 6:
Havde vidnet i retten om ovenstående i forhold 5

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App