Enhedslisten: Ombygningen af Ringsted-banen skal stoppes nu

Enhedslisten er imod den store ombygning af Ringsted Station. Dermed ser et politisk flertal ud til at ville stoppe byggeriet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er spild af penge at hælde 750 millioner kroner i nye skinner på Ringsted Station, når Banedanmark alligevel ikke kan levere den fremtidssikrede løsning for togtrafikken. Det mener Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested, efter at både Dansk Folkeparti og socialdemokratiets tidligere trafikminister i sidste uge anbefalede at tage sagen op igen. Hyllested vil forsøge at skaffe flertal for at stoppe ombygningen på Ringsted Station, fortæller P4 Sjælland.

- Om nødvendigt vil jeg samle et flertal udenom regeringen, så vi kan få stoppet den overflødige ombygning af Ringsted Station nu. Vi kan ligeså godt bruge lidt flere penge og så få den rigtige løsning, og det er en udfletningen øst for Ringsted, siger Henning Hyllested til radiostationen.

Banedanmarks beregninger har vist, at det ville være alt for dyrt at bygge en stor udfletning på en mark øst for Ringsted og anbefalede i stedet politikerne at bygge skinnerne om på Ringsted Station. Det har nu vist sig at være næsten lige så dyrt som den østlige udfletning. Derfor skal den stoppes, siger Henning Hyllested.

Hvis socialdemokraterne og DF holder fast, er der flertal for at stoppe byggeriet i Ringsted.

Dobbeltdækkertog på ringsted station
Læs også
Ombygning af Ringsted Station bliver over 500 millioner kroner dyrere
Dobbeltdækkertog på ringsted station
Læs også
Ombygning af Ringsted Station bliver over 500 millioner kroner dyrere

Nyhedsoverblik