Ny ingeniøruddannelse kan være på vej til Kalundborg

Professionshøjskolen Absalon har ansøgt om at få lov at starte en uddannelse til diplomingeniør i maskinteknik i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Professionshøjskolen Absalon venter de i spænding.

Inden for et par uger regner rektor Camilla Wang nemlig med at få svar på den ansøgning, som hun har sendt til et udvalg under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Ansøgningen beskriver skolens ønske om - og behovet for - at få en uddannelse til diplomingeniør i maskinteknik til Kalundborg.

quote Det er svært at afvise, at der vil være et behov for den her uddannelse.

Camilla Wang, rektor på Absalon

- Jeg er ret fortrøstningsfuld, siger Camilla Wang, som er rektor på Absalon:

- Det er svært at afvise, at der vil være et behov for den her uddannelse, så det kommer mere til at handle om, om vi kan komme hurtigt i gang, eller om vi skal have nogle flere godkendelser.

Hvis udvalget under Uddannelses- og Forskningsministeriet afviser Absalons ansøgning, skal et akkrediteringsudvalg nemlig så vurdere sagen.

Artiklen fortsætter under billedet

Camilla Wang er rektor på Professionshøjskolen Absalon, som arbejder på at få en maskiningeniøruddannelse til Kalundborg.
Camilla Wang er rektor på Professionshøjskolen Absalon, som arbejder på at få en maskiningeniøruddannelse til Kalundborg. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

DI bakker op om uddannelse

En uddannelse til maskiningeniør retter sig mod industrien. Og her er der hårdt brug for kvalificeret arbejdskraft.

38 procent af industrivirksomhederne i Region Sjælland fortæller nemlig, at de enten har måtte droppe at finde nye medarbejdere, eller at de har ansat en anden profil, end de søgte. 
På landsplan gælder det 29% af industrivirksomhederne. Det viser en undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Artiklen fortsætter under billedet

Næstformand i DI Vestsjælland, Claus Schleiter bakker op om alle de ingeniøruddannelser, der måtte komme til Vestsjælland. Der er nemlig hårdt brug for dem.
Næstformand i DI Vestsjælland, Claus Schleiter bakker op om alle de ingeniøruddannelser, der måtte komme til Vestsjælland. Der er nemlig hårdt brug for dem. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Hos Dansk Industri Vestsjælland bakker de op om alle de ingeniøruddannelser, der måtte komme til regionen.

Ifølge erhvervsorganisationen er afstanden mellem virksomhederne i Vestsjælland og ingeniøruddannelserne i Københavnsområdet nemlig en barriere:

- Når man er ung og uddanner sig til ingeniør, så skaber man sig et netværk der, hvor man studerer. Man får måske også en ægtefælle og bosætter sig, og så er det faktisk ret svært at tiltrække ingeniører ud til provinsen her. Så jo flere muligheder, der er for at rykke uddannelserne ud til os, jo større muligheder får vi for at fastholde ingeniører, siger Claus Schleiter, som er næstformand i DI Vestsjælland.

Artiklen fortsætter under billedet

Line Rodenkam Melchiorsen er på 2. semester i uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi.
Line Rodenkam Melchiorsen er på 2. semester i uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi. Foto: Thomas Nielsen

Studerende vil kunne samarbejde

På den ingeniøruddannelse, der allerede findes i Kalundborg i dag, håber de studerende på, at Camilla Wang får held med sin ansøgning, så der kan komme nogle maskiningeniørstuderende til byen.

- Det kan godt være, at vi arbejder med ét område indenfor produktionen, og de arbejder med et andet, men vi vil jo kunne lære af hinanden og samarbejde om opgaver. Det giver rigtig god mening, at det lige netop er den uddanelse, man gerne vil have her op, siger Line Rodenkam Melchiorsen, som er 2. semesterstuderende i diplomingeniør i bioteknologi.

Artiklen fortsætter under billedet

De studerende på uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi håber, at der kommer en ingeniøruddannelse mere til Kalundborg.
De studerende på uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi håber, at der kommer en ingeniøruddannelse mere til Kalundborg. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Det vil også være godt for det sociale liv, mener Mikkel Weidick Chor, som går på samme hold som Line:

- Vi har en brætspilscafé, og der kunne det være meget sjovt, at der kom nogle flere med, så man kan spille nogle forskellige ting.


Nyhedsoverblik