En lastbil med skinker væltede i rundkørsel – nu skal 1.832 skinker hænges op igen

01:08

Video: Emilie Grav - TV ØST

Nu starter oprydningsarbejdet, efter en lastbil med 22 tons skinker i morges væltede om på siden i en rundkørsel. Chaufføren slap uskadt.

Der kan godt være, det ikke bliver en fredagsskinke, der skal på bordet i aften.

Tidligt fredag morgen kom en lastbil med 22 tons skinker ombord i slinger, og væltede om på siden i rundkørslen i Toreby. Den var på vej til Tyskland med leveringen, men i en rundkørsel fik lastbilen overbalance og væltede om på siden.

Jeg har været her i 29 år, og nu har jeg da oplevet det en del gange efterhånden

Anders Jalkiewicz, stationschef i Redning Danmark Toreby

- På vej til færgen klokken lidt i fire i morges kommer der en lastbil med skinker, der hænger oppe på det, man kalder juletræer. Da han så kommer rundt i rundkørslen, får bilen overbalance, og så kører de fra den ene til den anden side, og så lægger lastbilen sig om på siden, siger Anders Jalkiewicz, der er stationschef i Redning Danmark Toreby.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Emilie Grav - TV ØST

Chaufføren kom ikke noget til

Chaufføren, en 50-årig mand, slap uskadt, oplyser vagthavende Lars Denholt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Lastbilen ligger i rundkørslen ved Agrovej udenfor Nykøbing Falster på rute 9, hvor man enten kan køre mod Sakskøbing eller Nysted. Ifølge politiet blokerer lastbilen ikke for trafikken, men opfordrer til forsigtighed, fordi der er lidt kiggekø.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lastbilen med de 22 tons skinker kom i skred i en rundkøresel i Toreby. Foto: Emilie Grav - TV ØST

Nu er bjærgningsselskabet på stedet og i fuld gang med at laste skinkerne over i en anden kølevogn. En interessant fredagsopgave, som indsatslederen på stedet kalder det.

Nu går oprydningsarbejdet i gang

- Det, vi har gjort klar indtil nu, er, at vi har forberedt os på, at der kommer en trailer fra Ringsted og så skal vi i gang med at læsse om fra den ene trailer til den anden. Det gør vi med dragter på, så det er 100 procent rent, det vi render og laver, og så skinkerne kan bruges igen, siger stationschef Anders Jalkiewicz.

Fra traileren kommer til vi går i gang med at læsse om, vil jeg forvente, at der går 4-5 timer.

Anders Jalkiewicz, stationschef i Redning Danmark Toreby

Er det en usædvanlig opgave, I er kommet på, eller hvor tit sker sådan noget her?

- Jeg har været her i 29 år, og nu har jeg da oplevet det en del gange efterhånden. Så sent som i sommer havde vi én i den anden ende af byen. Der skete nøjagtigt det samme. Der er 1.832 skinker på den her, som vi skal læsse om stykke for stykke, mand til mand og hænge op på juletræer igen, siger Anders Jalkiewicz.

Artiklen fortsætter under billedet.

Anders Jalkiewicz, der er stationschef i Redning Danmark Toreby forventer, at oprydningsarbejdet vil tage mindst 4-5 timer.

Oprydningsarbejde vil tage flere timer

Stationschefen og hans team kan ikke se frem til fyraften lige foreløbig.

- Fra traileren kommer, til vi går i gang med at læsse om, vil jeg forvente, at der går fire-fem timer. Og så skal vi i gang med at have det pakket ind, lukke trailer og så skal vi have bjerget det havareret køretøj, siger Anders Jalkiewicz fra Redning Danmark Toreby.

Der er også løbet en del dieselolie ud på asfalten, som skal ryddes op. Men det slår alligevel ikke stemningen i stykker på en solskinsrig fredag.

- Jeg har været her i 29 år, så jeg kender næsten alle, der kører forbi. Der er altid nogle jokes, der bliver kastet afsted, lyder det fra Anders Jalkiewicz.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App