En æra er slut: Ankerhus i Sorø er solgt

Uddannelsesinstitutionen Ankerhus i Sorø er nu blevet solgt. Det er Juul Skoleejendomme ApS, der har købt det af Professionshøjskolen Absalon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den historiske uddannelsesinstitution Ankerhus i Sorø er nu blevet solgt.

Det er Juul Skoleejendomme ApS, der har købt det store bygningskompleks af Professionshøjskolen Absalon.

- Det er rigtigt godt, at salget er faldet på plads, så medarbejdere og studerende i Sorø nu har en præcis plan for de kommende år, hvor vi sammen skal finde ud af, hvordan vi bedst muligt indretter os på det kommende nybyggeri i Slagelse, siger bestyrelsesformanden på Professionshøjskolen Absalon, Hans Stige, i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at den nye køber også driver uddannelse, så der er stor sandsynlighed for, at traditionen med uddannelse i denne del af Sorø kommer til at leve videre under den nye ejer.

Lejer lokalerne frem til 2020

I mere end 100 år har bygningerne ved Pedersborg Sø rummet uddannelser indenfor ernæring. Men den æra er altså ved at slutte. 

De nye ejere driver forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov. Køberen har dog endnu ikke afgjort, hvad bygningerne skal bruges til.

I første omgang lejer Professionshøjskolen Absalon lokalerne frem til 2020. Indtil uddannelsen "Sundhed og Ernæring" flytter til Slagelse.


Nyhedsoverblik