En 46-årig kvinde dømt for drabsforsøg er nu frifundet

En kvinde dømt for drabsforsøg sidste år er nu blevet frifundet ved Østre Landsret. Den 46-årige Pia Valentin Græm er i stedet dømt for vold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Østre Landsret kunne torsdag konkludere, at det knivstik, Pia Valentin Græm have givet en 55-årig mand i maven, ikke var så farligt som først antaget. Nu er kvinden derfor frifundet for drabsforsøg og i stedet dømt for vold.

Det oplyser kvindens advokat til TV ØST.

Pia Valentin Græm havde sammen med den 55-årige mand drukket tæt i løbet af en dag. De to befandt sig i et sommerhus i Vig, og på et tidspunkt hev kvinden en køkkenkniv frem og stak manden i maven.

Det kom i landsretten frem, at knivstikket ikke var dybere end 1,5-2 centimeter dybt og mindre farligt, end byretten havde antaget.

Pia Valentin Græm skiftede advokat efter afgørelsen i byretten, og blev i ankesagen repræsenteret af forsvarsadvokat Peter Secher Schmidt, der kunne fremlægge undersøgelser, som afkræftede farligheden af sådan et knivstik.

Har siddet fængslet for længe

Den Pia Valentin Græm blev i byretten dømt til seks års fængsel for drabsforsøg, men efter hun blev frifundet for det torsdag, er dommen blevet ændret. Hun er i stedet blevet i dømt 10 måneders fængsel for vold.

Men den 46-årige Pia Valentin Græm har altså siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse den 17. marts 2015, og har dermed afsonet næsten 12 måneder.

Derfor har hun sammen med sin advokat, Peter Secher Schmidt, valgt at føre en sag om erstatning. Det vil advokaten dog ikke komme nærmere ind på.

Ifølge advokat Peter Secher Schmidt afspejler strafudmålingen, at der forinden knivstikket var en voldelig episode mellem Pia Valentin Græm og hendes daværende kæreste.


Nyhedsoverblik