28-årig varetægtsfængslet for groft hjemmerøveri på Falster

En 28-årig er sigtet for hjemmerøveri i Nørre Alslev og varetægtsfængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 28-årig mand er sigtet for hjemmerøveri.

Ifølge politiet omhandler sigtelsen to episoder, en torsdag aften i sidste uge og en anden lørdag morgen. Det kom frem, da den 28-årige blev fremstillet i grundlovsforhør tirsdag i Retten i Nykøbing Falster.

Det bekræfter vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Han ønsker dog ikke at gå i deltajler om, hvad der er sket torsdag aften. Hændelsen lørdag morgen handler om, at en mand klokken 8.45 blev opsøgt i sit hjem i Nørre Alslev af to gerningsmænd. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Fik med vold udleveret hævekort og kode 

De to mænd tvang sig med vold til, at offeret udleverede sin bil og sit hævekort med tilhørende kode. Gerningsmændende skulle efterfølgende være kørt væk fra stedet i mandens bil og hævet penge fra automater i Nykøbing Falster og Nørre Alslev. 

Politiet fik anholdt den ene af de to geringsmænd i nat klokken 02.30. Den 28-årige kommer fra lokalområdet og er kendt af politiet i forvejen. 

Læs også
Mand sigtet for groft hjemmerøveri på Falster - medgerningsmand på fri fod
Læs også
Mand sigtet for groft hjemmerøveri på Falster - medgerningsmand på fri fod

Den anden gerningsmand er fortsat på fri fod. Men politiet kan ikke give et klart signalement af vedkommende, lyder det fra vicepolitiinspektøren. 

- Vi har ikke noget brugbart, vi kan gå ud med. Der er en del efterforskning i gang i øjeblikket i den her sag. Derfor afventer vi på at klarlægge, hvem der kan være gerningsmand. Og der ikke noget i det, vi kan gå ud og delagtiggøre offentligheden i, siger Søren Ravn-Nielsen.

Blev iført hætte og skubbet rundt 

Ifølge Folketidende omhandler den anden hændelse et hjemmerøveri, som er sket torsdag aften klokken 21.00. De var til stede i retten, da sigtelsen blev læst op.

I sigtelsen forlyder det, at to maskerede mænd trak en hætte over hovedet på offeret. Derpå skubbede de ham rundt i huset. 

Herefter skulle offeret være blevet anbragt i sin egen bil, men senere blev han flyttet over i en anden bil, skriver Folketidende. Herpå skulle røveren have kørt rundt til hæveautomater i Nørre Alslev og Nykøbing Falster for at tvinge offeret til at hæve 11.000 kroner på sit Master Card.

quote Efter omstændighederne så har han det udmærket

Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Dette vil Søren Ravn-Nielsen dog ikke bekræfte overfor TV2 ØST. Han vil dog beskrive offerets tilstand sådan:

- Efter omstændighederne så har han det udmærket, siger Søren Ravn-Nielsen til TV2 ØST. 

28-årig nægter sig skyldig

Efter sigtelsen var læst op, blev dørene lukket af hensyn til, at den anden gerningsmand fortsat er på fri fod.

Den 28-årige mand blev ved tirdagens grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger.

- Han nægter sig skyldig i sigtelsen og er blevet varetægtsfængslet 19. november. Det er alt, hvad vi kan sige. Der har været lukkede døre, så vi kan ikke sige noget om forklaringerne fra den sigtede, siger Søren Ravn-Nielsen til TV2 ØST.

Den 28-årige mand er varetægtsfænglset frem til 19. november.


Nyhedsoverblik