Emma Aastrand sikrer dansk guld i Minsk: Exceptionelt fedt

Maribo-roeren fulgte sin bronzemedalje op med guld i 200 meter enerkajak ved European Games.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Emma Aastrand Jørgensen fra Maribo Kajakklub har på få timer torsdag fordoblet den danske medaljehøst fra to til fire medaljer ved European Games i Minsk.

Først hentede hun bronze i 500 meter enerkajak, og torsdag eftermiddag fulgte hun så op med guld på 200 meter, hvor hun så sin største chance for succes.

Det var Danmarks første guldmedalje i Minsk.

- Det er exceptionelt fedt at vinde guld og bronze samme dag. Det er virkeligt dejligt og giver et kæmpe boost at være med helt fremme, siger Emma Aastrand.

Håbede på guld, hvis alt gik godt

Sølvmedaljevinderen fra OL i Rio havde på forhånd udtrykt forventning om en medalje, og hun håbede på guld, hvis alt flaskede sig.

Hun lagde sig i spidsen fra start og vandt knusende sikkert. Aastrand blev noteret for tiden 41,625 sekunder, mens Danuta Kozak fra Ungarn var et halvt sekund efter på andenpladsen. Polske Marta Walczykiewicz tog bronze.

- Jeg fik en sindssyg god start og kunne bare mærke, at jeg var på, men det skal man også være hele vejen, når distancen er så kort. I denne modvind er det vigtigt med lange, tunge tag, og det lykkedes.

Spørgsmål: Kom det bag på dig, at du ikke blev presset mere?

- Er det flabet at svare nej? Både og. Jeg føler, at jeg er lidt stærkere end de andre lige nu, siger den danske guldvinder.

Torsdag bød på fire finaler

Torsdag er lidt af en maratondag for Emma Aastrand, da hun i alt skulle deltage i fire finaler.

Mellem de to medaljeindbringende finaler sluttede hun på en syvendeplads i firerkajakken sammen med Line Langelund, Julie Frølund Funch og Pernille Knudsen.

Slutteligt skulle Aastrand ud på 5000 meter-distancen klokken 15, men her kom hun som ventet ikke i spil til en medalje.

Hun fulgte dog fint med i den forreste del af feltet og sluttede som nummer fem ud af de 19 deltagere. Hun var dog 50 sekunder fra en medalje.

René Holten Poulsen skal ud på 5000 meter hos mændene klokken 15.30.

Tidligere ved European Games har Danmark vundet bronze for hold i bueskydning, og bordtennisspilleren Jonathan Groth snuppede onsdag sølv i single.


Nyhedsoverblik