Elever træner kreative hjerner på gods

60 elever træner deres kreative hjerner på godserne Lyststrup og Jomfruens Egede. De skal blive bedre til at få gode idéer og få dem ud i livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvad kan man bruge de store tomme lader eller naturområder ved godserne Lystrup og Jomfruens Egede til, hvis man nu skulle tænke ud af boksen?

Det skal 60 elever fra ZBC og EUC i Næstved og Ringsted forsøge at finde svaret på. I tre dage gæster de godserne mellem Rønnede og Faxe for at blive bedre til at udvikle gode kreative idéer. 

Initiativet er blevet godt modtaget hos Kenneth Scheel,  som til daglig går på HTX på ZBC i Ringsted. 

- Der er jo altid fedt at slippe for klasseværelset og få noget frisk luft. Men det er også et godt sted at kunne lave innovation, fordi der er så mange uudnyttede områder på det her gods. Der er rigtig mange muligheder for udvikling, siger Kenneth Scheel. 

Godsejers ønsker nye indspark

Det er godsejer Joachim Moltke, der fik idéen til innovationsprojektet tilbage i november sidste år. 

Mandag gav han eleverne et indblik i virksomheden, så de kan opfinde nye forretningsidéer eller koncepter til godserne.

Joachim Moltke er femte generation af godsejere i familien, og han er godt klar over, at der er brug for nytænkning. 

- I og med at vi er en gammel, traditionel virksomhed, hvor vi har gjort det her i så mange år, så synes jeg, det kunne være interessant at få nogle nye indspark og hører nogle mennesker, som ikke siger "det plejer at være". Plejer er død, siger Joachim Moltke. 

Eleverne skal i hold på seks personer opfinde og udvikle gode løsninger til at udnytte de mange kvadratmeter på en ny og kreativ måde. På onsdag skal de præsentere deres samlede koncept, hvorefter godsejer Joachim Moltke vil udvælge den bedste. 


Nyhedsoverblik