Elever syr forklæder til fordel for unge i Guatemala

Gymnasieelver landet over har onsdag taget en dag ud af skolen for at gøre noget godt for andre. Operation Dagsværk er nemlig endnu en gang sat i værk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Operation Dagsværk er efterhånden et kendt fænomen i det danske land. Gymnasieelever landet over står sammen denne ene dag om året for at hjælpe andre.

Det handler grundlæggende om, at de unge får fri fra skole, så de kan tage en dags arbejde. Lønnen for det arbejde går så til et godt formål.

I år har 1.g på Vordingborg Gymnasium valgt at donere deres hårdt tjente penge til ligesindede unge i Guatemala.

- Jeg synes, det er vigtigt. Nu har man en rigtig god mulighed for at hjælpe andre, så kan man lige så godt bruge fem timer af sin dag på at hjælpe andre og gøre en forskel, i stedet for at ligge derhjemme og lave ingenting, siger 16-årige Maria Jähnel fra 1.g på Vordingborg Gymnasium.

Arbejder på Rudolf Steiner Skolen

TV ØST fulgte tre unge mennesker i deres godgørende arbejde, da de skulle sy forklæder.

Det er Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg, der har valgt at lade de tre unge mennesker tjene en skilling til projektet. De betaler de tre elever for at sy forklæderne til et skuespil, skolen skal opføre.

Og det er ikke kun hårdt arbejde at gøre noget godt for andre.

- Vi kender jo hinanden, så vi har bare haft det sjovt og hygget med det, lyder det fra Natashia Hansen, der også er 16 år.

For deres arbejde tjener eleverne 350 kroner per mand, som går ubeskåret til Operation Dagsværk.


Nyhedsoverblik