Elefanter kommer til at trække flere turister til Lolland

Når elefanterne rykker ind i Knuthenborg Safaripark, så kommer det til at trække flere til området, vurderer turistchef.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Overnatningsstederne vil mærke det. Butikkerne vil mærke det. Spisestederne vil mærke det og ikke mindst Knuthenborg Safaripark selv vil komme til at mærke effekten af, at fire tidligere cirkuselefanter flytter ind i parken.

Det vurderer destinationschef Brian Lindorf Hansen fra Visit Lolland-Falster.

- En elefant er så stort et dyr, at det i sig selv vækker opsigt. Og når tilbuddet til de besøgende samtidig bliver så unikt, som det gør her, så er det noget, som man gerne vil køre efter. Det bliver noget helt andet end at se det i en mere klassisk zoologisk have, siger han TV2 ØST.

quote Det er rigtig fint, fordi det sætter skub i udviklingen her i området

Brian Lindorf Hansen, destinationschef ved Visit Lolland-Falster

- Knuthenborg lægger op til at skabe et meget stort anlæg til elefanterne, hvor det samtidig bliver let for publikum at komme tæt på de store dyr. Derfor vil det ikke bare være endnu et eksotisk dyr i den i forvejen store dyrepark, siger Brian Lindorf Hansen.

- Det bliver så tæt på naturen, som man kan komme det, for de store dyr i Danmark. Og det venter jeg vil få folk til at vælge en tur til Lolland til, siger han.

Borgmester er glad

Også Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) glæder sig over beslutningen om at elefanterne sendes til Lolland.

- For det første er jeg glad på elefanternes vegne. De får bedre vilkår her på Lolland, end jeg tror, at det ville få noget andet sted i Danmark. Dernæst er det godt for Knuthenborg, som jo er den største turistattraktion i vores kommune, siger borgmesteren.

Rasmus Nielsen og elefant
Læs også
Knuthenborg: Vi er klar til elefanterne
Rasmus Nielsen og elefant
Læs også
Knuthenborg: Vi er klar til elefanterne

Han hæfter sig ved, at Knuthenborg Safaripark de seneste år hvert år har fået flere besøgende, og han venter ligesom Visit Lolland-Falster, at elefanter i parken vil skubbe på denne udvikling.

- Det er klart, at når der kommer flere gæster til Knuthenborg, så kommer der også flere gæster til Lolland. Og det er godt, siger han.

Rammer hele området

Brian Lindorf Hansen fra Visit Lolland Falster venter, at der derfor vil komme en afledt effekt på det øvrige forretningsliv på Lolland-Falster.

- Når der kommer flere turister til området, så venter jeg også, at der vil være flere, der overnatter. Dels i Knuthenborg selv, men også andre steder på Lolland og Falster. Samtidig er det noget som butikker og spisesteder in området vil mærke, siger han. Han venter samtidig, at fremgangen vil være mærkbar både i højsæsonen og også i tiden op til og lige før højsæsonen, de såkaldte skuldersæsoner.

Læs også
Nu er det officielt - Knuthenborg får fire cirkuselefanter af staten
Læs også
Nu er det officielt - Knuthenborg får fire cirkuselefanter af staten

Han mener, at det bygger ind en positiv bølge omkring Lolland og Falster.

- Det er rigtig fint, fordi det sætter skub i udviklingen her i området. Og det er samtidig noget, der bidrager til vores selvforståelse på Lolland og Falster om, at vi bor i et område i fremgang, siger han.


Nyhedsoverblik