Ekstremt vejr udløser SMS-varsel

I Odsherred Kommune kan både husejere og sommerhusejere nu modtage SMS-varsler, hvis der er risiko for, at deres hus bliver oversvømmet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Storme, orkaner og oversvømmelser får nu Odsherred Kommune til at tilbyde beboere i kommunen at modtage en SMS, hvis deres hus er i risikozonen for at blive oversvømmet. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

På den måde kan beboerne nå ud for at sikre deres huse, inden det er for sent.

Kommunens test-besked viser, hvordan de regner med, at varslet kommer til at se ud.
Kommunens test-besked viser, hvordan de regner med, at varslet kommer til at se ud.

- Konkret vil varslet blive sendt ud til borgere i de berørte områder, hvor den aktuelle krisestyringsstab er trådt sammen og vurderer, at det bliver aktuelt. Varslet baserer sig typisk på varsler fra DMI og fra Midt- og Vestsjællands Politi samt Vestsjællands Brandvæsen og nabo-beredskaber. Der vil også kunne sendes en besked om, hvor man kan hente sandsække til at sikre indtrængende vand eller andre nyttige beskeder, siger kommunens risikostyringskoordinator og sikringsleder, Flemming Sørensen. 

Ide får blandet modtagelse

Bent Nyegaard bor på havnen i Nykøbing Sjælland. Efter stormen Bodil havde han vand i hele huset. Han er skeptisk over for kommunens nye løsning.

- Når først vandet kommer, så kan vi ikke gøre noget alligevel udover at løfte vores møbler. Og vi kan jo se vandet fra, hvor vi bor, så vi holder øje med, hvor højt det er. Kommunen skulle hellere bygge en dæmning, siger Bent Nyegaard til TV ØST. 

Svend Thusholt-Madsen, der ejer et sommerhus i området, er omvendt glad for ordningen. Han bor i Brøndby, og ser tiltaget som en ekstra sikkerhed.

- For mig betyder det, at jeg kan føle mig tryg, fordi jeg ved, at der ikke er højvande i nærheden af mit hus. Og skulle galt være fat, så kan jeg nå at køre herop, hvis vandet skulle stige så højt, siger han til TV ØST.

Varslingen:

På www.odsherred.dk/tilmeld-dig-sms-varsling kan man gratis tilmelde sig sms-varslingen.

Oversvømmelser i Danmark

Inden for de seneste 2,5 år har Danmark været udsat for tre orkaner samt seks storme, hvor der har været vindstød af orkanstyrke.

Følgede orkaner har ramt Danmark i perioden:
28. oktober 2013: Allan
5. december 2013: Bodil
14. marts: 2014: Carl
12. december 2014: Alexander
9. januar 2015: Dagmar
10. januar 2015: Egon
7. november 2015: Freja
29. november 2015: Gorm
4. december 2015: Helga

 


Nyhedsoverblik