Bandidos-rockere i retten: Ekspræsident erkender at have solgt hash

Den tidligere præsident for Bandidos i Næstved erkender at have solgt mellem 18 til 20 kilo hash. Men han nægter sig skyldig i drabsforsøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre mænd fra rockergruppen Bandidos sad mandag på anklagebænken i Retten i Næstved.

De er alle tiltalt for drabsforsøg på en 25-årig mand tilbage i november 2017. En anklage, de alle nægter sig skyldige i.

Ifølge anklagemyndigheden opsøgte de tre mænd den 25-årige i hans lejlighed på Østre Ringvej og skød ham flere gange. Han blev ramt i alt seks gange i maven, på armene og benene - men han overlevede.

Politiet mener, skudepisoden er en del af en konflikt mellem Bandidos og gruppen Satudarah.

Men drabsforsøget er kun en del af retssagen mod de tre mænd. Den handler også om ulovlig våbenbesiddelse, afpresning og hashhandel til 7,7 millioner kroner. TV ØST’s reporter, Bue Bukh, var tilstede i retten, da dagens retsmøde var i gang.

Skud næstved
Læs også
Mand skudt i Næstved: Gerningsmænd flygtede fra stedet
Skud næstved
Læs også
Mand skudt i Næstved: Gerningsmænd flygtede fra stedet

- Det er sådan, at den ene mand har erkendt at have solgt mellem 18 og 20 kilo hash. Det er den tidligere præsident for Bandidos i Næstved. En stor mand på næsten to meter og bred over skuldrene, fortæller Bue Bukh.

Har Bandidos noget med det at gøre?

Ekspræsidentens forsvarer Michael Juul Eriksen påpeger, at bare fordi han var præsident for gruppen, betyder det ikke, at han var en del af drabforsøget på den 25-årige mand.

- Nu er det ikke givet, at Bandidos har noget at gøre med det her. Der ligger også en lang række sager fra andre grupperinger, hvor medlemmer er dømt for det ene og det andet, hvor præsidenten eller andre højtstående personer inden for grupperingen ikke er dømt. Så det er en individuel vurdering, siger Michael Juul Eriksen og fortsætter:

Skudepisode ved Østre Ringvej i Næstved 13. nov 2017
Læs også
Stort sikkerhedsopbud ved første retsdag i rockersag
Skudepisode ved Østre Ringvej i Næstved 13. nov 2017
Læs også
Stort sikkerhedsopbud ved første retsdag i rockersag

Ved mandagens retsmøde var der et større sikkerhedsopbud.

Tilhørerne skulle blandt andet tjekkes af en metaldetektor, inden de kunne gå ind i retslokalet, og to-tre betjente i skudsikre veste stod vagt inde i retslokalet.

Bandidos
Læs også
Opgør blandt rockere - mand blev skudt i mave, arme og ben
Bandidos
Læs også
Opgør blandt rockere - mand blev skudt i mave, arme og ben

Ved de kommende retsmøder indkalder anklageren flere vidner.

- Deres hovedvidne er en mand, som har relation til Bandidos og som kan forbinde ekspræsidenten til den lejlighed, hvor der blev skudt. De to andre mænd er dem, som anklageren hævder, har været oppe og skyde i lejligheden på foranledning af ekspræsidenten, fortæller TV ØST’s reporter, Bue Bukh.


Nyhedsoverblik