Ekspert om situationen i Stevns Kommune: Højst usædvanligt

Det hører uden tvivl til sjældenhederne, når Venstre i Stevns Kommune forsøger at vælte partiets egen, siddende borgmester, vurderer kommunalekspert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Opbakningen til den nuværende borgmester i Stevns Kommune, Mogens Haugaard Nielsen (V), smuldrer hos flere af medlemmerne hos Venstre i Stevns Kommune.

Derfor skal medlemmerne tirsdag tage stilling til, hvorvidt den nuværende borgmester fortsat skal være Venstres bud på en borgmester i Stevns Kommune efter kommunalvalget i 2017.

Flere kandidater til posten

Et andet bud for Venstre er Martin Steen Andersen, som dermed kan komme til at stå i spidsen for partiet til valget

Læs også: Strid om unik natur ender i borgmester-opgør i dag

Den situation, når bestyrelsen i Venstre har tabt tilliden til deres egen borgmester, og de anbefaler derfor medlemmerne at stemme på modkandidaten, er helt usædvanligt.

quote Det, der sker i Stevns Kommune, er højst usædvanligt. Det normale er jo, at partier bakker deres egen borgmester op

Roger Buch, ekspert i kommunalpolitik og kommunale valg

Det vurderer Roger Buch, ekspert i kommunalpolitik og kommunale valg fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

- Det, der sker i Stevns Kommune, er højst usædvanligt. Det normale er jo, at partier bakker deres egen borgmester op. Der har været lignede situationer rundt om i landet, men der er langt imellem dem, siger han til TV ØST.

Verdensarv skabte uenighed

Det er en strid om fredningen af et bælte langs Stevns Klint, der har skabt striden i Venstre.

Partiet er nemlig for, klinten som led i at være blevet FN-anerkendt verdensarv skulle fredes i højere grad end i dag. Det skulle ske ved, at der ikke må dyrkes på markerne 25 meter fra klinten.

Læs også: Forsoningsmøde i Venstre efter tumult i fredningssag

Pludselig skiftede borgmesteren dog holdning i spørgsmålet – og det udløste stor utilfredshed og meget dårlig stemning i byrådsgruppen, hvor to af Venstres udvalgsformand i dag er ude af gruppen. 


Nyhedsoverblik