Ekspert kritiserer kommune for at smække pengekassen i: - Det er fuldstændig åndssvagt

Næstved Boldklub har ansøgt om 900.000 kroner årligt, men Næstved Kommune smækker pengekassen i, mens der er uro omkring fodboldklubben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Er Næstved Boldklub blevet et galehus, hvor det hverken fungerer på banen eller på de interne linjer i klubben?

Det spørger flere fans af de grønblusede for tiden sig selv om. Flere danske spillere har forladt klubben fra den næstbedste fodboldrække, mens der er blevet hentet mange udenlandske spillere.

Uroen i klubben eskalerede, da træner Per V. Hansen Dos Santos forleden valgte at stoppe i klubben, fordi ejerne ifølge ham blandede sig for meget i hans arbejde.

quote Hvis de slet ikke satser på lokale spillere, så er det måske ikke der, vi får den bedste branding fremadrettet

Linda Frederiksen (S), formand for Kultur- og Demokratiudvalget i Næstved Kommune

Derfor valgte Næstved Kommune at lukke for pengestrømmen til klubben, som har ansøgt om 900.000 kroner årligt i støtte. Formanden for Kultur- og Demokratiudvalget, Linda Frederiksen (S), kræver klarhed om klubbens strategi for at få flere lokale fodboldtalenter på klubbens førstehold.

- Det, som bekymrer os, er, hvor mange af vores lokale spillere der er med på holdet. Vi kan ikke sætte holdet, men en del af markedsføringen går på at være rollemodeller for vores børn og unge, og at de kan se en chance for at komme på førsteholdet, hvis de træner og øver sig rigtig meget. Det vil vi gerne sikre os er en målsætning, som man fremadrettede har i klubben, siger Linda Frederiksen.

naestved_fodbold.jpg
Læs også
Kommune lukker pengekassen for Næstved Boldklub efter uro - vil have flere lokale spillere på holdet
naestved_fodbold.jpg
Læs også
Kommune lukker pengekassen for Næstved Boldklub efter uro - vil have flere lokale spillere på holdet

- Hvis de slet ikke satser på lokale spillere, så er det måske ikke der, vi får den bedste branding fremadrettet, tilføjer hun.

Men den opfattelse er fuldstændig åndssvag, lyder det fra sportsjournalist Simon Ydesen, der følger Næstved Boldklub tæt for Sjællandske Medier.

quote Nu kommer der rent faktisk nogle ejere, som sætter skub i talentudviklingen og skriver kontrakter med nogle af de unge spillere, som klubben har skreget på

Simon Ydesen, sportsjournalist hos Sjællandske Medier

- Det er fuldstændig åndssvagt. Linda Frederiksen burde have læst nogle flere af mine artikler, fordi det er helt håbløst det, som hun melder ud. Næstved Boldklub har i mange år fået økonomisk støtte af Næstved Kommune med den præmis, at der skulle være et lokalt islæt, og det lokale islæt er bare blevet mindre og mindre i løbet af de sidste ti år, siger Simon Ydesen og fortsætter:

- Nu kommer der rent faktisk nogle ejere, som sætter skub i talentudviklingen og skriver kontrakter med nogle af de unge spillere, som klubben har skreget på i de sidste fem-seks år, men det har der ikke været ressourcer til.

Kan bremse lokal talentudvikling

Ejerne bag Næstved Boldklub er ikke hvem som helst.

Tilbage i januar 2019 blev selskabet Sjælland Sport & Event, der står bag Næstved Boldklub, købt af den tidligere tyske landsholdsspiller Fabian Ernst og Alex Quaye, der driver et fodboldakademi i Ghana. Lige siden har klubben ifølge Simon Ydesen netop udviklet sig meget i forhold til talentudvikling.

- Det er nogle helt nye vinde, der blæser, og det er ikke bare tom snak, fordi man eksekverer på området, siger han.

naestved_fodbold.jpg
Læs også
Ejerindblanding er årsag til hurtigt trænerfarvel i Næstved
naestved_fodbold.jpg
Læs også
Ejerindblanding er årsag til hurtigt trænerfarvel i Næstved

Derfor kritiserer Simon Ydesen kommunens beslutning om at standse sagsbehandlingen af de 900.000 kroner, som klubben har ansøgt om at modtage årligt, fordi det kan få konsekvenser for den nuværende talentudvikling.

quote Klubben bliver ved med at sige, at der ikke er kaos

Simon Ydesen, sportsjournalist hos Sjællandske Medier

- Det er rigtig, rigtig dårlig timing i forhold til den udvikling, klubben er i.

- Mange har et indtryk af, at Næstved Boldklub er blevet en rig klub efter de nye ejere, og budgettet er indiskutabelt blevet øget, men det er stadigvæk ikke ligesom Vejle Boldklub eller Fremad Amager. Så en halv eller en hel million kroner er stadigvæk en størrelse, som kan mærkes i Næstved, siger han.

Ifølge udvalgsformand Linda Frederiksen er hun selv indstillet på af godkende ansøgningen fra Næstved Boldklub. Støtten afhænger dog af, hvorvidt Næstved Boldklub sætter kommunen på landkortet på en positiv måde.

Men beløbet bliver mindre end 900.000 kroner. Det bliver i stedet 675.000 kroner, hvis udvalget godkender ansøgningen. Medlemmerne af Kultur- og Demokratiudvalget mødes i begyndelsen af september, hvor formanden håber, at ledelsen og ejerne for Næstved Boldklub vil deltage.

Klubhuset kunne brænde

Den seneste tids uro omkring klubben har desuden fået Næstved Boldklub til at invitere klubbens fans til et infomøde tirsdag den 13. august, hvor de kan få svar på mange af de historier og rygter, som har floreret i pressen og på de sociale medier.

quote Ejerne af klubben ønsker at have mere indflydelse på spillestil, holdudtagelse og så videre

Per V. Hansen Dos Santos, tidligere træner for Næstved Boldklub

- Klubben bliver ved med at sige, at der ikke er kaos. Jeg vil heller ikke bruge ordet kaos, men der er selvfølgelig noget uro internet, og det skal de heller ikke fornægte. Men det er også et resultat af de mange omvæltninger i 2019, hvor der er sket sindssygt meget. Der er ingen tvivl om, det kommer til at tage noget tid, før tingene finder sit rette leje.

Artiklen fortsætter under opslaget fra Facebook.

- For klubben kan man rent sportsligt håbe, at de begynder at få nogle point, fordi det er sådan med fans, at hvis bare resultaterne er gode på banen, så kan klubhuset nærmest stå i brand, og de vil stadig acceptere det, siger Simon Ydesen.

Ejerindblanding var årsag til hurtigt trænerfarvel

De to ejere bag Næstved Boldklub er blevet kritiseret for at blande sig for meget i det daglige arbejde af den tidligere træner, som stoppede i klubben efter blot to kampe i denne sæsons 1. division.

I et indlæg på Facebook-siden De Grønne fra Næstved giver den nu tidligere træner sin udlægning af sagen.

- Ejerne af klubben ønsker at have mere indflydelse på spillestil, holdudtagelse og så videre, skriver Per V. Hansen Dos Santos i et åbent brev på De Grønne fra Næstved.

1487014000_naestved_boldklub.jpg11.jpg
Læs også
Næstved hyrer 62-årig spanier som cheftræner
1487014000_naestved_boldklub.jpg11.jpg
Læs også
Næstved hyrer 62-årig spanier som cheftræner

- Det ligger desværre langt fra min opfattelse af, hvorledes et fodboldhold skal ledes.

- Derfor måtte jeg for ti dage siden tage den tunge beslutning at bryde samarbejdet.

Ejeren er benhårde

Ifølge Simon Ydesen har de to ejere en meget klar filosofi i forhold til, hvordan klubben skal spille fodbold

- De har en filosofi, som de gerne vil føre ud i livet, og den står de benhårdt på. Det må også ses i forhold til de spillere, som de skippede afsted og har hentet ind til denne sæson. For det er en anden type spillere og en anden type fodbold, de vil spille, og det mantra går de ikke på kompromis med, siger Simon Ydesen.

- Mit indtryk er, at træneren har fuld frihed til at stille de 11 på banen, som han gerne vil. Men ejeren er benhårde i forhold til den måde, som klubben skal spille på, tilføjer han.

1487014000_naestved_boldklub.jpg11.jpg
Læs også
Næstved fyrer cheftræner efter to nederlag i to kampe
1487014000_naestved_boldklub.jpg11.jpg
Læs også
Næstved fyrer cheftræner efter to nederlag i to kampe

Ifølge Simon Ydesen er det Alex Quaye, der involverer sig mest i det daglige arbejde.

- Han har været i Danmark i længere perioder, mens Fabian Ernst spiller en mere tilbagetrukket rolle. Han er også en del i Danmark – men slet ikke i de samme tidsintervaller som Alex Quaye. Min fornemmelse er, at de har en løbende dialog om alt, hvad der foregår og skal ske i klubben. De er begge meget dedikerede, og så kan man diskutere, om det er godt eller skidt, siger han.

Næstved ligger sidst i 1. division med nul point efter tre kampe.


Nyhedsoverblik