Ejer fandt sin kat med plasticstrip om halsen og flænset strube

Katten var så hårdt medtaget af skaderne, at den måtte aflives. Dyrenes Beskyttelse på Falster var chokeret over mishandlingen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var et noget ubehageligt syn, som Ina Jane Larsen fra Bregninge på Falster fik af sin kat, da den kom hjem i weekenden efter at have været væk i flere dage.

Den 13 år gamle kat, Splitti, lå nemlig på græsplænen i Ina Jane Larsens have med en sort plasticstrip bundet stramt om halsen.

- Så prøvede jeg at kalde hende til mig, men det kunne jeg ikke. Hun var skræmt for vid og sans, så jeg kunne ikke komme i nærheden af hende, siger Ina Jane Larsen.

Ville ikke gå i fælden

quote Folk tør ikke lukke deres katte ud, fordi de er bange for, at der sker det samme med deres kat

Ina Jane Larsen

Hun kontaktede Dyrenes Beskyttelse for at få en fælde, som Splitti kunne gå i, men ejeren havde ikke held med at få sin kat i fælden. Først mandag morgen lykkedes det hende at få fat i Splitti på en noget anstrengende måde.

- Jeg kaldte på hende og hentede nogle friske rejer, og så måtte jeg tage fat i hendes ryg og fik løftet hende ind, og med besvær fik jeg klippet den af med en tang, siger Ina Jane Larsen.

Ifølge den 53-årige ejer skyndte Splitti, som normalt var en meget sky kat, at løbe op på førstesalen i huset og kastede rejerne op med blod.

Splittis strube var mast. Hun stod ikke til at redde. Derfor blev hun aflivet i Nørre Alslev i tirsdags.

- Struben var knust på hende, så hun kunne ikke drikke eller synke, fordi hun var så beskadiget. Det er en bevidst handling, siger Ina Jane Larsen og fortæller, at hele byen er fuldstændig rystet efter episoden.

- Folk tør ikke lukke deres katte ud, fordi de er bange for, at der sker det samme med deres kat, siger hun.

Sagen er et enkelttilfælde

Ifølge Dyrenes Beskyttelse er episoden med Splitti et enkelttilfælde.

- Vi får dagligt efterladte katte ind, men det er ikke ofte vi oplever, de bliver mishandlet. Enkelte gange har vi fået nogle ind, men det er mere rent trivselsmæssigt, for man kan jo mishandle dyr på mange måder ved for eksempel ikke at give dem mad. Men jeg har ikke fået nogle ind med strips eller elastikker bundet om halen.

Derfor var Gitte Petersen, der er internatsleder for Dyrenes Beskyttelse Katteinternat på Falster noget overrasket, da hun læste om historien med Ina Jane Larsen og hendes kat på Facebook.

- Det er fuldstændig vildt, og jeg blev også chokeret, da jeg så det, siger hun.

quote Det er fuldstændig vildt, og jeg blev også chokeret, da jeg så det

Gitte Petersen, internatsleder, Dyrenes Beskyttelse Katteinternat på Falster

Overdraget til politiet

Sagen om Splitti er nu overdraget til lokalpolitiet i Nykøbing Falster. Ifølge politikommisær Johannes Skree-Lassen, der er chef for kredsens dyreenhed, er strafferammen for dyremishandling blev hævet sidste sommer fra et til to års fængsel.

- I det her tilfælde ville vi sigte for grov dyremishandling, men jeg tror, at hvis man skal straffes i to år for dyremishandling, så kræver det nok noget, der er grovere som eksempelvis en serie af lignende tilfælde, siger han og fortæller, at han har en idé om, at det er børns tankeløse leg, der er skyld i Splittis dramatiske død.

- Jeg håber ikke, det er gale menneskers værk, men at det er børns tankeløshed med omgang med dyr, som munder ud i det her, siger han.


Nyhedsoverblik