Ejer af nedrivningsfirma tiltalt i spektakulær sag

Nedrivningsfirma anklaget for at være del af et kartel. Nye regler kan give fængselsstraf for karteldannelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Retten i Holbæk går i næste uge i gang med en spektakulær retssag.

Det skriver Nordvestnyt.

Ejeren af et nedrivningsfrma i Holbæk er anklaget for at have udvekslet oplysninger om blandt andet priser med et andet nedrivningsfirma, inden der blev afgivet tilbud på en opgave.

Den aftale, mener Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), er en del af en lang række andre aftaler, der gør, at der er tale om en karteldannelse.

Kartelvirksomhed

I april rejste SØIK tiltale mod syv virksomheder og 13 ejere og ledende medarbejdere for blandt andet at have udvekslet priser. I alt er der tale om 98 entrepriser til en værdi omkring 150 millioner kroner.

Sagen i Holbæk er den første, der kommer for retten.

I 2013 blev konkurrenceloven lavet om, så det nu er muligt at straffe kartelvirksomhed med op til halvandet års fængsel. Tidligere kunne man få en bøde.

Virksomheden, som firmaet i Holbæk ifølge anklagerne har indgået kartelvirksomhed med, hedder Søndergaard Nedrivning A/S. Netop det firma mener SØIK er omdrejningspunkt for kartellet. Men da de har samarbejdet med myndighederne siden 2015, har firmaet fået et foreløbigt tilsagn om tiltalefrafald.


Nyhedsoverblik