Erhvervsråd: Ny motorvej skaber 1.000 arbejdspladser

Regeringens plan om at færdigbygge motorvejen mellem Holbæk og Kalundborg vil ifølge Kalundborgegnens Erhvervsråd skabe flere job og øget omsætning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skabte stor glæde i den nordvestlige del af regionen, da Venstre, Konservative og Liberal Alliance søndag fremlagde deres regeringsgrundlag.

Der er nemlig udsigt til, at motorvejen mellem Holbæk og Kalundborg skal bygges færdig, og det betyder - udover at bilisterne kan komme hurtigere frem og tilbage - at der er en økonomisk gevinst på vej til Kalundborgegnen. Det mener i hvert fald det lokale erhvervsråd.

- Det betyder fantastisk meget for Kalundborg, men også for nogle af de omkringliggende kommuner. Når man laver de her 27 kilometer motorvej, der mangler, så skaber man 1.000 nye arbejdspladser, og man skaber en yderligere omsætning på 1,4 milliarder kroner, siger Hans Søie, der er direktør i Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Glæde på havnen

En af de virksomheder, der er glade for regeringens plan om at færdiggøre motorvejen, er Kalundborg Havn.

- For Kalundborg Havn er det vigtigt, fordi noget af vores marked ligger mod øst. Vi er ved at markedsføre os som Sjællands nye containerhavn, og for at vi kan få vores varer frem til vores havn, så skal vi have nogle bedre baglandsinfrastrukturer, siger Bent Rasmussen, der er direktør for Kalundborg Havn.

Og glæden i området stopper ikke her. Kalundborg har nemlig i flere år kæmpet for udvidelsen af motorvejen, og derfor skabte regeringsgrundlaget også glæde på borgmesterkontoret.

- Vi har solgt rigtig meget erhvervsjord, og der er rigtig mange virksomheder, der gerne vil udvide i Kalundborg. Men de kigger også på, om der er en ordentlig vejforbindelse, så man kan komme frem og tilbage. At man har fået det med i regeringsgrundlaget, giver også virksomhederne en tro på, at nu kommer motorvejen, siger borgmester Martin Damm (V).


Nyhedsoverblik