Efterskolelærer dømt skyldig: Gav massage og rørte ved elever

Fem teenagepigers ord var mere troværdige end en nu tidligere efterskolelærer fra Odsherred, som er idømt betinget fængsel ved Retten i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En tidligere efterskolelærer er fredag blevet idømt en betinget fængselsstraf på tre måneders fængsel for at have forgrebet sig på sine elever.

Det afgjorde Retten i Holbæk fredag. Her blev han dømt skyldig i samtlige forhold, han var sigtet for.

Den tidligere efterskolelærer skal endvidere udføre 80 timers samfundstjeneste, og mister desuden retten til at undervise børn og unge under 18 år. Han skal desuden betale en erstatning på 8.000 kroner til hver af sine ofre.

Tiltalt i fem sager

Den 32-årige tidligere matematiklærer på Odsherreds Efterskole i Fårevejle Stationsby var tiltalt for i alt fem anklager om blufærdighedskrænkelse med fem forskellige piger, der var elever på skolen.

På forhånd havde han erkendt sig uskyldig i alle anklager, men undervejs i retssagen kunne han alligevel genkende to af de fem pigers forklaringer. Han lagde dog vægt på, at han ikke mente, der var tale om blufærdighedskrænkelse.

- Jeg sidder ikke tilbage med følelsen af, at jeg har blufærdighedskrænket dem. Og når de henvender sig bagefter, og vi har god kontakt, er det svært at forstå, at de har følt sådan, forklarede manden i retten i dag.

De opfattede mig som bonusfar

Den 32-årige mand opførte sig roligt i retten og svarede i detaljer på anklager og forsvarers spørgsmål. Han var iklædt skjorte og jeans.

Han fortalte blandt andet om sit virke på Odsherreds Efterskole, som han havde været fuldtidsansat siden de seneste seks år.  Han boede i en tjenestebolig på skolen, og meget af hans liv uden for arbejdstiden foregik sammen med eleverne på skolen.

- Hos nogle elever har jeg haft rigtig god kontakt. De har oplevet mig som bonusfar eller bonusbror, har de fortalt mig efterfølgende. Jeg krammede og gav eleverne knus, men det er meget normalt på en efterskole, sagde manden i retten.

Forstanderen på efterskolen vidnede også ved retten. Han forklarede, at man kunne gå over grænsen i forhold til lærer-elev-forholdet, hvilket han havde oplyst den 32-årige lærer om på grund af tidligere hændelser.

- Det hører sig ikke til at man giver lange kram og stryger eleverne på ryggen, fortalte jeg ham (den dømte, red.), forklarede Tom Hagdorn, forstander, Odsherreds efterskole.

Pigerne vidnede bag lukkede døre

De fem pige, som manden har blufærdighedskrænket, er mellem 14 og 16 år. På grund af deres unge alder og forbrydelsens karakter, anmodede deres bistandsklient om lukkede døre, da de skulle vidne.

Det valgte retten valgte at lytte til, ligesom den dømte mand heller ikke var i retslokalet, da pigerne vidnede.

Den ene blufærdighedskrænkelserne er sket i efteråret 2014, mens de andre fandt sted sidste efterår.

Manden blev anmeldt til politiet i november og sagde med det samme sit job op, efter en filmaften i sin tjenestebolig. Her havde han rørt og klemt ved af pigernes bryst, da han troede, hun sov.

Da den episode var anmeldt, valgte de andre piger også at anmelde deres oplevelser.

Anklager: Han har udnyttet sin stilling

Anklageren krævede fængselstraf på minimum tre måneder. Desuden krævede han, at den 32-årige mand mistede retten til at arbejde med børn og unge under 18 år.

- Vi har at gøre med et lærer-elev forhold. Et tillidsforhold, der bliver krænket groft. Vi har at gøre med ikke blot en forurettet, men en lange række. Han har udnyttet sin stilling til at krænke eleverne, sagde anklageren i retten.

Forsvareren havde krævet, at manden blev frifundet, men den dømte valgte alligevel at modtoge alligevel dommen.


Nyhedsoverblik