Efterårsmørket er over os: Reflekser redder hundens og kattens liv

De fleste ulykker med husdyr i trafikken sker i tætbebyggede områder på trods af gadebelysning. Men reflekser, der kan ses langvejs fra, kan redde liv

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu har efteråret meldt sin ankomst - det er mørkt, når vi står op om morgenen, og det bliver tidligere mørkt om aftenen. Det er nu vi skal være opmærksomme på husdyr i trafikken.

I løbet af efteråret er det svært at opdage en hund eller kat ved daggry eller skumring. De fleste ulykker sker i tætbebyggede områder, på trods af gadebelysning de fleste steder. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

Reflekser kan faktisk redde liv. Ifølge Agria Dyreforsikring skal en god refleks kunne ses på 140 meters afstand, når den bliver ramt af en lyskegle. Hvis man ikke har refleks på, er man først synlig ved ca. 20 meters afstand.

Skift reflekserne ud med jæbne mellemrum

Der findes et væld af reflekser på markedet til hunde, katte og deres ejere – alt fra diskrete reflekser integreret i hundesnoren til lysende halsbånd, refleksveste og blinkende lygter. Når der nu findes så mange forskellige reflekstyper, kan det være svært at beslutte sig for, hvad der er bedst. Lad ikke bare type og udformning afgøre, hvilke reflekser du vælger. Reflekserne skal være synlige for at gøre nytte, lyder det fra Agria Dyreforsikring.

Noget, som mange ikke tænker på, er, at reflekser bliver slidt ret hurtigt. De fleste holder kun et års tid og skal så skiftes ud. Bliver refleksvesten hyppigt vasket, hundesnoren udsat for vind og vejr, og ligger reflekserne i lommen sammen med dine nøgler, skal de skiftes ud med jævne mellemrum, anbefaler Agria Dyreforsikring.

Gør det derfor til en vane at kontrollere gamle reflekser ved at lyse på en gammel og en ny refleks med ca. fire meters afstand. Sammenlign forskellen mellem den gamle og den nye refleks, og skift den gamle ud, hvis den ikke ses lige så tydeligt som den nye refleks.

Råd om reflekser til hunde- og katteejere

  • Kombinér en lygte med reflekser på hunden. Refleksen ses tydeligt, når den bliver ramt af lys, mens lygten ses, når det er helt mørkt.
  • Der findes mange LED-halsbånd til hunde, der kan blinke eller lyse. De ses godt i mørket, og de er lette at lade op derhjemme.
  • Hvis din hund går løs uden snor, er det lettere at se, hvor hunden er, hvis den har en lygte eller et blinkende halsbånd på.
  • Hunde med stor pels er mere synlige, hvis de går med refleksvest, end hvis de går med reflekshalsbånd.
  • Hvis du bruger refleksvest på din hund – tænk på, at refleksen kun ses fra siden og altså ikke forfra eller bagfra.
  • Katte kan også med fordel bære reflekshalsbånd. Et reflekshalsbånd på en udekat kan redde liv. Husk at vælge et, der går op, hvis katten sidder fast.
  • Sørg for, at du også selv bærer reflekser. Med refleksbånd rundt om håndleddene og traditionelle hængende reflekser klar i lommen bliver du også lettere at se i mørket. Du ses bedst, hvis du kombinerer refleksvest, hængende reflekser og en lygte.

Nyhedsoverblik