Efter voldsom stramning: Minister vil lempe regler for bryllupsturister

Det skal gøres lettere for udlændinge at blive gift under rejser til Danmark. Ministeren vil skære ned på sagsbehandlingen for udlændinge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Indtil sidste år var det en blomstrende industri i blandt andet Stevns Kommune, hvor turister strømmede til den gamle Højerup Kirke for at blive gift.

Men nye, stramme regler for godkendelser af ægteskaber og etableringen af en central styrelse satte i praksis hele branchen for bryllupsturisme skatmat. Nu vil ministeren igen gøre det lettere for turister at blive gift i Danmark.

Højerup Kirke
Læs også
Par fra hele verden bliver gift på Stevns - men en ny lov kan stoppe det
Højerup Kirke
Læs også
Par fra hele verden bliver gift på Stevns - men en ny lov kan stoppe det

Det skriver TV2 FYN.

De nye regler skulle undgå proformaægteskaber, men en lang sagsbehandlingstid og formelle regler har betydet, at omsætningen hos selskaber, der lever af bryllupsturisme, er faldet med op mod 80 procent.

Lemper lovgivningen

Nu vil børne- og socialminister Mai Mercado (K) dog lempe lovgivningen på 15 områder. Blandt andet skal det gøres lettere for EU-borgere at få en hurtig godkendelse, ligesom børnefamilier også vil komme foran i køen.

Læs også
Udenlandske brudepar strømmer til kirke på Stevns
Læs også
Udenlandske brudepar strømmer til kirke på Stevns

- Vi er blevet enige om, at vi skal over de opstartsproblemer, der har været, siger hun til TV2 Fyn.

- Samtidig skal vi også være mere erhvervsvenlige. Der har været en kritik af, at det har været besværligt og bøvlet, og sådan skal det ikke være i det offentlige. Derfor har jeg modtaget en række gode forslag, som jeg faktisk nu gør til forandringer, så man forhåbentlig oplever, at sagsbehandlingen bliver mere effektiv.

- Det frustrerer mig enormt meget

Den nuværende lovgivning betyder, at hvor det før var kommunerne, der stod for bryllupsgodkendelserne, så er det nu Statsforvaltningen i Odense, der står for det.

Og det frustrerede bryllupsfirmaet Magical Weddings på Rødvig:

- Det frustrerer mig enormt meget. Den service, jeg gerne ville byde, fordi jeg ved, at der er mange mennesker, restauranter, hoteller og så mange, der lever af al den bryllupsturisme, vi har i Danmark. Jeg kan jo ikke tilbyde dem den service, som jeg gerne ville, lød det fra Grethe Ahrensbach, ejer af Magical Weddings, tilbage i marts.

- Lige i øjeblikket er jeg så frustreret, at det ødelægger min nattesøvn. Desværre. Jeg vil overveje, hvis det her fortsætter, om jeg skal lukke.


Nyhedsoverblik