Efter vanrøgt af hunde: Politikere vil stramme regler

Udfaldet af den store sag om vanrøgt af hunde i Hyllinge undrer politikere. En smileyordning eller dyrepoliti er løsningen, mener de.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter der er faldet dom i det, som Dyrenes Beskyttelse kalder for danmarkshistoriens største sag om vanrøgtede hunde, ønsker dyrevelfærdsordfører Erling Bonne (V) opstramninger på området.

En 34-årig kvinde fra Hyllinge har huset 91 hunde, som blev fundet indsmurt i størknet afføring med manglende adgang til vand og mad i 2015. Flere led af sygdomme og enkelte måtte aflives.

Dommen faldt onsdag og lyder på 30 dages betinget fængsel og frakendelse af retten til at eje eller passe hund i tre år.

- Uden at kunne gå ind i den konkrete sag - det er domstolenes område - kan man undre sig over udfaldet, siger Erling Bonnesen, dyrevelfærdsordfører (V), og fortsætter:

- Det er en klar forventning, at man skal passe godt og ordentligt på sine dyr, både privat og erhvervsmæssigt.  

aa.jpg
Læs også
Dyrenes Beskyttelse dybt skuffet over dom i Danmarks største hundesag
aa.jpg
Læs også
Dyrenes Beskyttelse dybt skuffet over dom i Danmarks største hundesag

Smileyordning

I kølvandet på den grove sag fra Hyllinge og flere sager med ulovlig hundehandel oplyser Erling Bonnesen (V), at der er opstramninger på vej i Folketinget.

- Vi er på vej ind med en smileyordning og øget kontrolindsats over for ulovlig hundehandel. Øgede straffede over for dyremishandling er også på vej, siger han.

Erling Bonnesen (V) kunne ikke komme nærmere ind på, hvornår opstramningerne træder i kraft.

DF: Indfør dyrepoliti

Hos Dansk Folkeparti mener dyrevelfærdordfører, Karina Due, at straffen er skuffende.

- Jeg er jo lige så chokeret og skuffet over den milde dom som så mange andre, siger hun.

Den 34-årige kvinde fra Hyllinge blev sigtet for vanrøgt af sine 91 hunde tilbage i 2015, og dommens omfang kan skyldes sagsbehandlingstiden, mener Karina Due (DF).

hund.jpg
Læs også
Kvinde undgår fængsel i danmarkshistoriens største sag om grov vanrøgt af hunde
hund.jpg
Læs også
Kvinde undgår fængsel i danmarkshistoriens største sag om grov vanrøgt af hunde

- Jeg tror måske, at den milde dom er et resultat af, at sagsbehandlingstiden har været så ufattelig lang, siger hun og fortsætter:

- Som vidne kan man ikke altid huske tingene så tydeligt som noget, der var sket for kort tid siden. Det er et af de tilbagevendende problemer, vi har, med de lange sagsbehandlingstider.

Ifølge Karina Due (DF) er løsningen på de lange sagsbehandlingstider et dyrepoliti, som er et af partiets mærkesager.

- Der er jeg nødt til at vifte med flaget for dyrepoliti. Vi skal altså have det dyrepoliti, og det skal være meget, meget hurtigt. Det her, det går bare ikke.


Nyhedsoverblik