Efter udflytning af arbejdspladser: Det var min chance

42-årige Rasmus Hee Haastrup hev teltpælene op og flyttede til Nykøbing Falster, da det stod klart, at Erhvervsstyrelsen skulle rykke dertil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En del af Erhvervsstyrelsen er flyttet fra København til Nykøbing Falster og er sammen med Ringsted en af de to byer, hvor udflytningen af statslige arbejdspladser allerede er kommet godt i gang.

42-årige Rasmus Hee Haastrup er en af de 16 nye medarbejdere, der er blevet ansat hos Erhvervstyrelsen. Han blev ansat 1. august og havde forinden besluttet sammen med sin familie, at han ville ansøge om et job i styrelsen, da det blev besluttet, at dele af den skulle rykke til Nykøbing Falster.

- Det var chancen for at få et job på landet, hvor jeg gerne ville bo, siger Rasmus Hee Haastrup.

quote Det er spændende at få lov til at være med til at starte noget op et nyt sted med nye folk

Eva Sandvig, kontorchef for landdistriktudviklingen i Erhvervsstyrelsen.

Hele familien er glade

Rasmus Hee Haastrup havde ofte besøgt sine forældres sommerhus i området, så han kendte til Nykøbing Falster i forvejen. Derfor var det ikke en svær beslutning for ham at søge stillingen hos Erhvevsstyrelsen, da udflytningen blev aktuel.

- Det var vigtigt, at jeg ikke skulle pendle. Vi har før kigget på huse i andre områder, men hvor det ikke passede med job-situationen, siger Rasmus Hee Haastrup.

Også hans kone Nanna Hee Haastrup, der er designer, men har sagt sit job op i forbindelse med flytningen, er glad for beslutningen.

- Det er jo vildt fedt, at man har naturen tæt på. Vi kører tit ned i skoven, siger Nanna Hee Haastrup til TV ØST.

Tilfreds ledelse

Også ledelsen er tilfredse med forløbet indtil videre.

- Det er spændende at få lov til at være med til at starte noget op et nyt sted med nye folk, der kommer med nye ideer til, hvordan vi skal gøre tingene, siger Eva Sandvig, kontorchef for landdistriktudviklingen i Erhvervsstyrelsen.

I forbindelse med udflytning af statslige arbejdspladser flytter i alt 26 nye arbejdspladser til Nykøbing Falster. De sidste 10 vil ifølge ledelsen komme i løbet af de næste par måneder.


Nyhedsoverblik