Efter ti års arbejde - Martin har opfundet en flydende campingvogn

En ny opfindelse gør det muligt at stikke af med campingvogn til søs. Martin Christian Nielsens har arbejdet ti år på at udvikle en såkaldt campboat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du er en ægte campist, der elsker campinglivet og naturen, så hold godt fast.

For nu kan du tage din campingvogn med på en svømmetur. Den helt nye ferieform til lands og til vands er klar: En campboat.

Der er tale om en flydende campingvogn, som Martin Christian Nielsen fra Gudum ved Slagelse har arbejdet på i ti år.

quote Hvis man kommer til et sted, hvor der er en campingplads, der ligger ned til en sø, så kan man folde den ud, og så kan man tage sig en sejltur 

Martin Christian Nielsen fra Gudum ved Slagelse

- Det er campboaten. Det er prototypen på en campingvogn, der også kan sejle, siger han til TV2 ØST.

En sejlende camp-let

På båden er der et ror og to hvide bænke, hvor der er siddepladser til seks-otte personer. Når båden er foldet sammen, kan man koble sin nummerplade på, og så er den klar til at blive spændt på bilen og køre ude på vejene.

Læs også
Ny kattegatfærge ankommet til Danmark: Skal sejle fra Odden
Læs også
Ny kattegatfærge ankommet til Danmark: Skal sejle fra Odden

Idéen er at give campister den ultimative frihed.

- Hvis man kommer til et sted, hvor der er en campingplads, der ligger ned til en sø, en flod eller en beskyttet vig, så kan man folde den ud, og så kan man tage sig en sejltur eller en overnatning ude på vandet og hygge sig, bade og fiske fra den. Når man så er færdig med det, trækker man den op på land og bruger den som en almindelig camp-let, siger Martin Christian Nielsen.

Campboaten kan både køre på land og sejle på vand.
Campboaten kan både køre på land og sejle på vand. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Kører med el-motor og er støttet af LAG

Er der ænder i farevandet, vil de måske blive lidt forvirret, når campboaten kommer snurrende. For den er med på den grønne bølge.

- Da det er en el-motor, siger den ingenting. Og når man bare vil ligge stille, er der ingen tomgang. Der er ingenting. Der er fuldstændig stilhed, siger Martin Christian Nielsen.

quote Selvom den faktisk er godkendt nu til at må sejle i op til to meter høje bølger, så er det mere en form for sikkerhed, at den kan klare det

Martin Christian Nielsen fra Gudum ved Slagelse

Fartøjet ligner lidt noget, Anders Ands små nevøer kunne have lavet i en sommerferie, men det har taget Martin Nielsen 10 år at realisere projektet.

- Og en rasende masse penge. Jeg er støttet af LAG Slagelse. LAG er sådan noget landudviklingsstøtte, som man kan få, når man arbejder med nye projekter lidt uden for de større byer. Så det har været en meget, meget stor hjælp, siger Martin Christian Nielsen.

Martin Christian Nielsen har arbejdet på den flydende campingvogn i 10 år.
Martin Christian Nielsen har arbejdet på den flydende campingvogn i 10 år. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Er godkendt til at sejle og køre i EU

Martin Christian Nielsen er ikke den første, der finder på at kombinere campingvogn og båd. Men det unikke i hans konstruktion er, at det, der er låget på vognen, når den er pakket sammen, når man trækker rundt med den på vejen, kan klappes ud og blive til en stor terrasse, når bølgerne kalder.

- I alle andre sejlende campingvogne, kan man kun blive indenfor, hvis man er ude på vandet. Jeg tænkte, det gider jeg ikke. Så opstod tanken om at lave den terrasse, man kan folde ud, og så slå to fluer med et smæk og komme udenfor, hvor hele familien kan spise på terrassen rundt om bordet og samtidig giver den noget stabilitet, siger han.

Ugle
Læs også
Campingplads har fast uglebesøg: - Uglis er min ven
Ugle
Læs også
Campingplads har fast uglebesøg: - Uglis er min ven

EU-godkendelsen til søfart er på plads. Så hvis man har mod på en lille tur ud til der, hvor bølgerne viser tænder, må man godt. Men det er ikke det, campboaten er tænkt til.

- Selvom den faktisk er godkendt nu til at må sejle i op til to meter høje bølger, så er det mere en form for sikkerhed, at den kan klare det. Men det er jo ikke meningen. Meningen er selvfølgelig, at den skal sejle i smult vande, siger Martin Christian Nielsen.


Nyhedsoverblik