Efter regnfuld og blæsende weekend - koldere luft blæser frem mod Danmark

Inden næste uge er omme, kan flere steder i landet have fået sne og slud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På trods af vi nu er en uge inde i december måned, er det langt fra vinterligt vejr, vi oplever lige nu. Flere steder har temperaturen fredag været over ti grader - men det bliver der ændret på i løbet af næste uge, hvor vi igen skal til at finde hue og handsker frem.

Og har man ikke fået vinterdæk på bilen, er det nu på høje tid.

Syvdøgns prognosen fra TV 2 VEJRET.
Syvdøgns prognosen fra TV 2 VEJRET. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Koldere vejr i begyndelsen af næste uge

Når et lavtryk i løbet af weekenden passerer Danmark med både regn og blæst, vil koldere luft fra starten af næste uge begynde at blæse ned over Danmark.

Mandag bliver det blæsende fra nordvest, og temperaturen falder til seks grader i dagtimerne. Der venter dog en pæn dag med gode chancer for lidt sol, men enkelte byger med regn eller slud kan heller ikke udelukkes.

Prognose: Weekendens lavtryk ligger tirsdag øst for Danmark og koldere luft strømmer frem fra nord og nordøst.
Prognose: Weekendens lavtryk ligger tirsdag øst for Danmark og koldere luft strømmer frem fra nord og nordøst. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Natten til tirsdag er der risiko for stedvis nattefrost, og igen skal vi til at holde øje med glatte veje.

Tirsdag drejer vinden mod nord og nordøst. Temperaturen vil i dagtimerne ligge omkring fem grader, og selv om der kan komme byger med slud på Bornholm, ventes det at blive mest tørt og overvejende solrigt vejr.

Med aftagende vind kan vi natten til onsdag få udbredt nattefrost med temperaturer ned til fire graders frost.  

Mulighed for sne og slud frem mod weekenden

Onsdag bliver det koldere. Temperaturerne når blot op på en til tre graders varme, og især ved Østersøen kan der komme slud- og snebyger.

Prognose: Lavtryk nærmer sig frem mod weekenden Danmark fra sydvest.
Prognose: Lavtryk nærmer sig frem mod weekenden Danmark fra sydvest. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Torsdag kan der fortsat komme sne og sludbyger flere steder i landet, mens fredagens vejr kan blive afgørende for, om det vinterlige vejr bider sig fast.

Prognoserne er enige om, at et lavtryk nærmer sig fra sydvest med opfriskende vind fra sydøst og temperaturer lige over frysepunktet.

Ifølge de seneste prognoser kommer der udbredt nedbør i løbet af dagen. Den kan falde som slud og tøsne over store dele af landet.

Hvad, der vejrmæssigt sker herefter, er meget usikkert. Nogle prognoser antyder, at mildere luft igen vil blæse frem mod Danmark, mens andre prognoser lader kulden holde stand.


Nyhedsoverblik