Efter pesticidefund i Slagelse: Styrelse indkalder til møde med vandværker

Vandværker inddrages nu i indsatsen mod pesticiderester i drikkevandet. Miljøstyrelsen kalder alle til møde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Drikkevandet skal være rent og sikkert at drikke.

Fund af pesticiderester i drikkevandet i blandt andet Slagelse fører derfor nu til, at Miljøstyrelsen vil drøfte problemet med landets vandværker.

Det siger styrelsens vicedirektør Mads Leth Petersen til Ritzau. Han vil fredag indkalde de relevante parter, herunder vandværkerne, brancheorganisationen Danva, KL og embedslægerne.

Fundet i Slagelse

Torsdag kom det frem, at vandet fra boringer i Esbjerg, Odense og Slagelse var inficeret med pesticideresten desphenyl-chloridazon i et niveau, der ligger over den tilladte grænse. Fundene har indtil videre ført til, at to vandværker ved Odense er blevet lukket.

Grunden til, at det er så bekymrende, er, at desphenyl-chloridazon ikke er et stof, der normalt tjekkes for på danske vandværker. Der til kommer, at det er et reststof af et ukrudtsmiddel, der ifølge Ritzau har været ulovligt i Danmark siden 1996.

070325_drikkevand.jpg
Læs også
Drikkevandet forurenet med sprøjtegift i Slagelse
070325_drikkevand.jpg
Læs også
Drikkevandet forurenet med sprøjtegift i Slagelse

Mads Leth Petersen understreger over for Ritzau, at der ikke er sundhedsmæssig risiko forbundet med at indtage vandet fra boringerne.

- Men vi indkalder drikkevandspanelet med repræsentanter for Danva, KL og embedslægeinstitutionen for at drøfte, hvad dette giver anledning til, siger han.


Nyhedsoverblik