Efter ni måneders modstand – forening glæder sig over nej til biogas

Formanden for natur- og miljøforening glæder sig over, at DF, SF og Socialdemokratiet har besluttet at stemme nej til et biogasanlæg ved Regstrup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Protester, underskriftsindsamlinger og mange, store skilte.

Borgerne i Regstrup-området har gjort, hvad de kunne for at råbe byrådspolitikerne op i sagen om anlæggelse af et biogasanlæg.

Tirsdag meddelte tre partier i en fællespressemeddelelse, at de nu vil stemme nej til biogasanlægget, og det vækker glæde i den lokale miljøforening.

Demonstration biogasanlæg
Læs også
Bekymrede borgere vinder kampen – planer om biogasanlæg i Regstrup skrottet
Demonstration biogasanlæg
Læs også
Bekymrede borgere vinder kampen – planer om biogasanlæg i Regstrup skrottet

- Vi er rigtig glade for, at politikerne har valgt at lytte til borgerne og stemme nej til det her biogasanlæg, siger Karina Ravn Moll, der er formand i Regstrup Natur- og Miljøforening.

Foreningen har sammen med naboer til det mulige biogasanlæg i Snævre syd for Regstrup og andre modstandere af biogasanlægget kæmpet for at få politikerne til at ændre deres planer.

- Jeg er meget, meget stolt af vores lokalområde, at vi har formået at rykke politikerne i denne her sag, siger hun.

Mulighed for mindre biogasanlæg i kommunen

I efteråret 2018 begyndte kampen mod biogasanlægget, som man i Regstrup Natur- og Miljøforening mener er for stort og for generende for beboerne i området.

quote Foreningen er ikke imod biogasanlæg, de kan godt have deres berettigelse, men de skal laves med omtanke

Karina Ravn Moll, formand i Regstrup Natur- og Miljøforening.

- Foreningen er ikke imod biogasanlæg, de kan godt have deres berettigelse, men de skal laves med omtanke, fortæller Karina Ravn Moll.  

- Det er en placering, hvor man generer flere tusind borgere i meget umiddelbar nærhed, og der er ikke lavet et ordentligt grøntregnskab, siger hun.

DF, SF og Socialdemokratiet meddelte i en fælles pressemeddelelse udsendt tirsdag formiddag, at partierne agter at stemme nej til forslaget om at etablere biogasanlægget ved Regstrup. Men partierne afviser ikke, at der kan anlægges biogasanlæg andre steder i kommunen.

Karina Ravn Moll er ikke afvisende over for, at der kan findes steder i kommunen, hvor det vil være udmærket at etablere et biogasanlæg.

- Biogas på gårdene eller i mindre størrelse og tættere på de faktiske svinebrug, det kan godt give mening, men det her, det giver altså ikke nogen mening, siger hun.

Som at slå i en dyne

I Regstrup Natur- og Miljøforening glæder de sig over, at demonstrationerne mod biogasanlægget har båret frugt.

- Det kan gøre en forskel, siger formanden.

- Det har været ni måneder med frustrationer, og man føler, man har slået i en dyne, og man føler, man ikke er blevet lyttet til. Men når vi så er, hvor vi er nu, så er vi glade for, at de har lyttet, siger Karina Ravn Moll.

biogas_lugt.jpg
Læs også
Analyse:
Derfor er biogassen gået af ballonen i Holbæk
biogas_lugt.jpg
Læs også
Analyse:
Derfor er biogassen gået af ballonen i Holbæk

- Nu glæder vi os bare til, at vi kan fokusere på en reel grøn omstilling her i kommunen, siger hun.

DF, SF og Socialdemokraternes beslutning om at stemme nej til biogasanlægget betyder, at en stort set enig kommunalbestyrelse med al sandsynlighed ender med at stemme nej til et biogasanlæg i Snævre Vest, når sagen skal til afstemning i kommunalbestyrelsen den 19. juni.


Nyhedsoverblik