Efter landsindsamling: Tre hjertestartere på vej til Præstø som tak

Gå dig til en hjertestarter, lød det fra Hjerteforeningen i dag. Alle grupper, der samlede ind på mindst 15 ruter, fik en hjertestarter som tak.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hjerteforeningens medlemmer og støtter gik i dag på gaden til den årlige landsindsamling.

I år har foreningen valgt at kalde indsamlingen for Landsuddelingen. For alle grupper, der samlede ind på mindst 15 ruter, får en hjertestarter som tak.

quote Vi har brug for hjertestartere så mange steder i landet, fordi der er så mange yderområder i vores land

Birgit Falck Bach, næstformand, Hjerteforeningen i Vordingborg Kommune.

Helt konkret betød det, at hvis man kunne samle 15 personer som hver især gik en rute, så udløste det en hjertestarter.

- Vi blev enige om, at vi skal prøve noget anderledes. Vi har brug for hjertestartere så mange steder i landet, fordi der er så mange yderområder i vores land og eksempelvis her i Vordingborg Kommune er der virkelig behov for hjertestartere, fortæller Birgit Falck Bach, der er næstformand i Hjerteforeningen i Vordingborg Kommune.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Birgit Falck Bach er næstformand i Hjerteforeningen i Vordingborg Kommune.
Birgit Falck Bach er næstformand i Hjerteforeningen i Vordingborg Kommune. Foto: Katja Gasiorowski - TV2 ØST

Indsamlingen i dag betyder, at der nu er tre nye hjertestartere på vej til Præstø. En til Præstø Camping, en til Sandvig Havn og en til Bygvænget.

En rigtig god ide

Det er Susanne Hansen, der har taget initiativet til at få en hjertestarter sat op på Bygvænget, hvor hun bor.  Da hun hørte om årets uddeling af hjertestartere, gik hun straks i gang med at kontakte naboerne:

- Det gjorde jeg, fordi det var en rigtig god ide. Vi skulle være 15 for at få en hjertestarter og hjælp til selvhjælp er vigtigt for mig. Jeg synes, at så mange områder som muligt skal være dækket godt ind, siger hun.

- Jeg blev helt fascineret af det, da jeg så det der hjertegalla. Så sagde jeg til min mand, det her skal jeg bare i gang med, og det syntes han, var en god ide.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Trine Natasja Hansen fra Præstø deltog i indsamlingen, fordi hun gerne vil have flere hjertestartere sat op i byen. 
Trine Natasja Hansen fra Præstø deltog i indsamlingen, fordi hun gerne vil have flere hjertestartere sat op i byen.  Foto: Katja Gasiorowski - TV2 ØST

Trine Natasja Hansen fra Præstø var også med til at samle ind i Præstø. Hun var med, fordi hendes lillesøster er hjertebarn, og fordi indsamlingen går det til et godt formål.

- Det gik fint, og folk var meget gavmilde. Jeg vil gerne være med til at skaffe nogle flere hjertestartere til byen, jo flere jo bedre, så alle ikke har så langt til dem, så der er større chance for at redde liv. Det er rart at gøre noget for lokalområdet. Det er vigtigt, at der er kort vej, siger hun.

Mere end 6.500 indsamlere var på gaden i hele Danmark i dag. De gik sig til flere end 300 hjertestartere, der nu bliver sat op i Danmark.


Nyhedsoverblik