Efter gift-alarm: Strakspåbud til hønsefarm

Hønsefarmen i Tybjerg ved Herlufmagle har nu fået strakspåbud af arbejdstilsynet, efter de tirsdag i sidste uge havde en kemikaliealarm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre medarbejdere udløste i sidste uge panik på en hønsefarm i Tybjerg. Det skriver Sjællandske i dag.

De tre medarbejdere var mødt ind på arbejde, dagen efter hønseburene på farmen var blevet oversprøjtet med et kemikalie, der bruges til at rense burene med. Medarbejderne – to kvinder og en mand – oplevede alle luftvejsproblemer, hoste og åndenød.

De tre personer havde det stadig skidt i weekenden, og de valgte derfor at tage på hospitalet, hvor de medbragte det brugte kemikalie, da de mente, det var årsagen til deres tilstande. Alle medarbejdere har det under omstændighederne godt.

Optrinnet på sygehuset fik arbejdstilsynet til at sende en medarbejder til hønsefarmen, hvor der givet et strakspåbud.

- På baggrund af besøget, har vi udstedt et strakspåbud til virksomheden. Det betyder, at alle, som kommer i de pågældende stalde, skal have et åndedrætsværn på, indtil virksomheden har sikret sig, at det er forsvarligt at arbejde uden, siger Kjeld Mann Nielsen, der er tilsynschef.

Flere besøg

Arbejdstilsynet oplyser til Sjællandske, at de planlægger flere besøg og påbud til hønsefarmen for at tjekke op på dem.

- Vi planlægger også at udstede et påbud, som pålægger virksomheden at undersøge årsagen til forgiftningen. I første omgang er sagen i høring, hvilket vil sige, at vi har sendt dem alle de oplysninger, vi har fået på sagen, siger Kjeld Mann Nielsen.

Hønsefarmen i Tybjerg har nu frem til 15. marts at svare på, om arbejdstilsynets oplysninger giver et retvisende billede af episoden.

Arbejdstilsynet har endnu ikke fået adgang til staldene, hvor sprøjtemidlet er blevet benyttet. Arbejdstilsynet kan derfor heller ikke fortælle, hvad der videre kommer til at ske i sagen.

 

 

 


Nyhedsoverblik