Efter sag om narko til unge i Haslev: Det gør kommunen nu

Foto: TV ØST

En forstærket forebyggende indsats er en mulig udgang på weekendens hændelse i Haslev, hvor to 15-årige blev forgiftet.

Arbejdet er ikke slut – det skal først til at begynde.

Sådan er meldingen fra en SSP-konsulent i Haslev to dage efter, at to drenge på 15 år blev forgiftet af livsfarlig narkotika i byen.

SSP er en forkortelse, der dækker over det lokale samarbejde mellem mellem skole, socialforvaltning og politi. SSP-samarbejdet organiserer den enkelte kommunes kriminalitetsforebyggende indsats over for specielt børn og unge.

- Det bliver en mere naturlig del af de snakke, vi tager med de unge. I dag er det ikke nok, at man bare tager snakken om, at der findes stoffer - for det ved de unge allerede. Vi skal være helt konkrete, siger Christina Hansen, der er SSP-konsulent i Haslev. 

Læs også Mor til 15-årig dreng fra Haslev advarer unge mod stoffer: Pas nu på jer selv

Sådan kan vi hjælpe

Christina Hansen understreger, at hun ikke kan tale om den konkrete sag om forgiftningen fredag, hvor to 15-årige drenge endte på hospitalet. Hun kender endnu kun sagen fra pressen.

- Hvis det er nogen vi kender, skal vi finde ud af om der er forældre, pårørende eller andre, der har brug for en snak om det, der er sket og i forhold til at finde ud af hvem der ekspertise til at rådgive i denne her sag. Vi har blandt andet et rusmiddelcenter, som går ind og har opgaven i forhold til unge og stoffer. Dem samarbejder vi tæt med – og kan vejlede forældrene med viden derfra, siger Christina Hansen. 

Læs også Dreng i koma: Politi advarer mod farlige stoffer i omløb

Tal med dit barn om narko

Hun opfordrer alle forældre til at tale med unge om narkotika.

- Det vigtigste, man som forældre kan gøre, er at snakke med sine børn om at sige fra og stille spørgsmål til det. Som forældre er man nødt til at finde ud af, hvor sine børn er i det her, siger hun. 

Læs også Ung mand anholdt: Solgte livsfarlige stoffer til drenge på 15

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App