Efter dramatisk biljagt: Nu kommer tre mænd for retten

Tre mænd er tiltalt for en biljagt på godt 50 kilometer sidste år. Torsdag skal mændene for Retten i Holbæk, hvor de i alt er tiltalt for 60 forhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På torsdag kommer retssagen med de tre unge mænd, som står tiltalt for en dramatisk biljagt sidste år, for retten. 

Det skriver Nordvestnyt. 

Det er tre mænd fra Holbæk og Kalundborg - to brødre fra Holbæk og en 21-årig kammerat fra Kalundborg, som skal møde i Retten i Holbæk. 

Retssagen var først berammet til at begynde allerede i februar. Men sagen blev udsat, da særligt den yngste bror på 20 år og kammeraten har en del tyverier og overtrædelser af færdselsloven på samvittigheden, der ikke blev rejst tiltale for, og det ønsker anklagemyndigheden at have inkluderet. 

Biljagt
Læs også
Tre mænd varetægtsfængslet efter vild biljagt
Biljagt
Læs også
Tre mænd varetægtsfængslet efter vild biljagt

De tre mænd er i alt tiltalt for 60 forhold, skriver avisen. 

50 kilometer biljagt

Biljagten fandt sted den 5. oktober sidste år. En dramatisk biljagt, som rystede flere vidner, der kunne se politet jage en sort Renault over en strækning på 50 kilometer - fra Holbækmotorvejen mellem Roskilde Vest og Grevninge og mod Kalundborg, hvor jagten sluttede i Bregninge.

quote Han erkender, at han har kørt som beskrevet, men han nægter, at han har bragt andres liv eller førlighed i fare

Daniel Rosenkilde Larsen, forsvarer til den 20-årige

Biljagten begyndte, da politiets nummerpladescanner spottede en bil, som var efterlyst i forbindelse med et indbrud i Slagelse. Føreren af bilen ønskede ikke at standse, da politiet gav tegn - og bilen ræsede i høj hastighed mod Kalundborg.

Undervejs kastede personer i bilen nemlig værktøj og andre ting efter politiet i et forsøg på at ryste dem af, ligesom bilen kørte mod kørselsretningen på en del af Skovvejen ved Bregninge, inden den blev bragt til standsning.

Det førte til flere farlige situationer, hvor andre biler måtte trække helt ud i rabatten for at undgå at blive ramt. Flere biler kunne ikke undgå bilen, og en politibil fik også knust forruden, da den blev ramt af ting kastet fra bilen. En politimand måtte efterfølgende til behandling for glassplinter i øjnene.

Biljagten endte i en rundkørsel på Skovvejen ved Bregninge, hvor det lykkedes politiet at påkøre den stjålne bil. To politibiler blev beskadiget som følge af jagten. 

Se indslaget fra den 6. oktober 2016 om biljagten:

 

Erkender sig delvist skyldig

Tre betjente, som var med i biljagten, skal vidne i sagen på torsdag, oplyser avisen. Alle tre tiltalte er tiltalt for særlig farlig vold mod fire betjente. Samtidig skal 11 vidner, som var i fare ved biljagten afgive forklaring i retten.

Der er rejst tiltale mod den 20-årige fører af bilen ved biljagten efter straffelovens paragraf 252, som handler om at volde "nærliggende fare for nogens liv eller førlighed", i hele 10 forhold. 

Den 20-årige mand erkender sig delvist skyldig. 

- Han erkender, at han har kørt som beskrevet, men han nægter, at han har bragt andres liv eller førlighed i fare, siger Daniel Rosenkilde Larsen, forsvarer til den 20-årige.


Nyhedsoverblik