Efter dødsulykke: Bådejere skal have særlig tilladelse til at få bådene på land

Efter kranulykken i Næstved, hvor en 74-årig mand blev dræbt, har bådejere ikke haft tilladelse til at tage deres både op af Næstved Havn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom bladene falder af træerne og efteråret er over os, så kan de 75 bådejerne i Næstved, der bruger AB Marine til vinteropbevaring af deres både, ikke komme i gang med arbejdet med at sikre bådene til vinteren. Det skriver Sjællandske.

I avisen oplyses det, at selskabet siden ulykken haft forbud mod at løfte både fra havnen - men har også fået nej til at hyre andre aktører til at få bådene op. Det sker, fordi havnen fremover vil kræve en særlig skriftlig tilladelse for at løfte både fra den kaj, der hidtil er benyttet til formålet. Det svarer havnen i en replik til et læserbrev.

Kran i vandet Næstved.jpg
Læs også
Politiet efter kranulykke: - Det kan tage tid at klarlægge forløbet
Kran i vandet Næstved.jpg
Læs også
Politiet efter kranulykke: - Det kan tage tid at klarlægge forløbet

Alt tyder på, at årsagen til ulykken var, at bremserne på en kran svigtede. Det førte til, at den trillede ud over kajkanten, hvor den væltede ned over den båd, som man skulle til at hæve op af vandet.

Som en nødløsning til bådejerne i Næstved har de fået lov til at opmagasinere deres både på havnens område, hvis de ellers kan skaffe en kran med en godkendelse fra havnen.

Opklaring kan tage tid

Politiet har tidligere meldt ud, at opklaringsarbejdet efter ulykken kommer til at tage tid.

En bilinspektør har undersøgt kranen, og der arbejdes stadig på at afklare, om hvordan ulykken opstod.


Nyhedsoverblik