Efter brokollaps: Ingen hurtige løsninger på vej for skolevej

Tirsdagens ulykke, hvor A-broen i Næstved over Østre Ringvej blev ødelagt, kommer til at have betydning i lang tid fremover.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skolebørnene på Ellebækskolen afdeling Kalbyris må væbne sig med tålmodighed efter påkørslen og det efterfølgende kollaps af A-broen på Østre Ringvej tirsdag eftermiddag.

Sagen om broen ender nemlig nu som en forsikringssag, hvor det skal afgøres, hvem der har ansvaret for broen.

Det oplyser Næstved Kommune til TV ØST.

Læs også
Lastbil påkører bro – vragdel rammer nærliggende skole
Læs også
Lastbil påkører bro – vragdel rammer nærliggende skole

A-broen blev påkørt klokken 12.42, da en kranvogn ført af en 45-årig mand ramte broen. Boren styrtede efterfølgende sammen, og to brofag måtte skæres ned.

- Vi arbejder tæt sammen med forsikringsselskabet TopDanmark om at lave en plan for broen. Indtil videre har vi sikret stedet, mens vi afventer deres arbejde, siger driftsleder Helle Smidt fra Næstved Kommunes Vej og Park-afdeling.

Artiklen fortsætter under billedet...

A-broen i Næstved blev tirsdag påkørt af en kranvogn.
A-broen i Næstved blev tirsdag påkørt af en kranvogn. Foto: Lars Andersen - TV ØST

Chauffør blev fastklemt

Ved ulykken væltede kranvognen om på siden, og chaufføren blev fastklemt. Han var dog kun lettere kvæstet og den eneste, der kom noget til ved ulykken.

- Når det skulle være, så var det rigtig heldigt, at der ikke skete noget. Broen er meget befærdet af børn, og der er tit mange i området. Samtidig er der normalt også mange biler på Østre Ringvej. At metalstykker ved kollisionen blev slynget ind og slog et hul i en af skolens bygninger viser, hvor farligt det potentielt kunne være, siger Helle Smidt.

quote Når det skulle være, så var det rigtig heldigt, at der ikke skete noget. Broen er meget befærdet af børn, og der er tit mange i området

Helle Smidt, driftsleder, Næstved Kommune

Kommunen har selv undersøgt broen, og den er meget ødelagt efter kollisionen.

- Brofagene er i sagens natur helt ødelagt, Kranvognen skar dem midt over, og sikringen af broen har tilføjet yderligere skade til brofagene. Samtidig er der synlige skader på de ståldragere, der har dannet spidsen af A’et. De har synligt vredet sig og dermed skabt store skader på svejsningerne, siger hun.

Kommunen regner ikke med, at borgerne kommer til at hænge på regningen for ulykken.

- Vi går ud fra, at enten forsikringsselskabet eller føreren af kranvognen kommer til at betale for udbedringen af broen. Den er vigtig for trafikken til og fra skolen, siger Helle Smidt.

a-broen_i_naestved.jpg
Læs også
Vej under kollapset bro er åbnet igen - nu skal broen undersøges nærmere
a-broen_i_naestved.jpg
Læs også
Vej under kollapset bro er åbnet igen - nu skal broen undersøges nærmere

Undersøges af politiet

De nærmere omstændigheder ved ulykken undersøges fortsat af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Tidligst om en uges tid kan der ventes endelige rapporter i sagen, oplyser de til TV ØST.

quote Vi går ud fra, at enten forsikringsselskabet eller føreren af kranvognen kommer til at betale for udbedringen af broen. Den er vigtig for trafikken til og fra skolen

Helle Smidt, driftsleder, Næstved Kommune

Efterforskningsarbejdet omfatter blandt andet politirapporter fra selve hændelsen samt en teknisk undersøgelse foretaget af en bilinspektør.

Næstved Kommune oplyser, at broen var i god stand, da ulykken indtraf.

- Broen blev sammen med M-broen og broen over Vordingborgvej undersøgt. Hvor det ville blive for dyrt at reparere M-broen, så blev broen over Vordingborgvej efterfølgende renoveret. A-broens tilstand var fin, men vi lagde ny belægning på brofagene, så den ville kunne holde mange år endnu, siger Helle Smidt.

Skolevej skal sikres

A-broen blev opført i 1991 for at lette trafikken hen over den meget befærdede Østre Ringvej.

Læs også
Nabo til bro-ulykke: Det lød som en container, der faldt mod jorden
Læs også
Nabo til bro-ulykke: Det lød som en container, der faldt mod jorden

Kommunen overvejer nu, hvordan elevernes skolevej på Ellebækskolens Afdeling Kalbyris kan få sikret deres skolevej igen.

- Det er en mulighed at etablere en midlertidig fodgængerovergang på stedet, men det er ikke optimalt. Vi er endnu ikke så langt, at vi har en færdig plan, siger hun til TV ØST.


Nyhedsoverblik