Efter alvorlig ulykke: Hele skolen lærer førstehjælp

Efter en alvorlig ulykke på Stenlille Skole sidste år, får alle elever nu undervisning i førstehjælp. Alt sammen på initiativ fra eleverne selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke engang et år siden. I december 2015 kom en dengang 14-årig dreng alvorligt til skade. Han fik et håndboldmål i hovedet under idræt og endte i koma på Rigshospitalet.

Han har det godt i dag, og går også i skole, men episoden fik eleverne på Stenlille Skole til at reagere.

- Det er vigtigt at lære førstehjælp. Tanken om, at man kan redde et andet menneskes liv ved at tage et ret simpelt kursus, det er en god tanke, siger Freja Aaskoven, der er elevrådsformand på Stenlille Skole.

TrygFonden donerede penge til kursus

Tilbage i januar fremsatte elevrådet et forslag til skolen ledelse: alle elever skal have et kursus i førstehjælp.

Det blev taget godt imod, og inden længe var planlægningen i gang.

quote Det er vigtigt at lære førstehjælp. Tanken om, at man kan redde et andet menneskes liv ved at tage et ret simpelt kursus, det er en god tanke

Freja Aaskoven, elevrådsformand på Stenlille Skole

- Vi blev ret hurtigt enige om, at det var et rigtig godt forslag, og vi ville prøve at søge TrygFonden om nogle penge, siger SFO-leder på Stenlille Skole, Annelis Pedersen.

De penge, nærmere 20.000 kroner, halvdelen af hvad kurserne koster, blev givet i juni, og her i september er alle skolens elever nu på skolebænken til førstehjælp - og det er til stor glæde for elevrådet.

- Vi synes, at det er super fint, at et af de forslag, vi kommer med, rent faktisk bliver en realitet. Det kan vi godt lide. Så har man lyst til at ændre på flere ting, som man ellers ikke tror, går igennem. Det var jo en stor ting, at hele skolen skulle igennem det her, siger Freja Aaskoven.

Lærerig dag

Torsdag var det så blevet 3.A’s tur til at lære lidt om førstehjælp på et tre timer langt kursus.

- Vi har lært at give mund-til-mund. Vi har lært at give hjertemassage, og vi har lært, hvad man skal gøre, hvis der er en der besvimer, fortæller Oliver Eriksen fra 3.A.

Og efter alt at dømme, var det en stor succes.

- Det er spændende og sjovt, fordi man kan hjælpe folk, og så er det sjovt at lære, siger Sarah Hussein Al-Thai fra 3.A

Førstehjælpskurserne for de 22 klasser på Stenlille skole tager i alt fire uger at gennemføre.


Nyhedsoverblik