Efter aftalekollaps: Heino Knudsen tror stadig på vennerne hos DF

Selv om Enhedslisten er ude af konstitueringen i Region Sjælland, og Dansk Folkeparti er i tvivl, tror Heino Knudsen (S) stadig på formandsposten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det korte og det lange er, at der er kommet meget tydelige udmeldinger, som har skabt en usikkerhed og en utryghed i gruppen af partier, der er med i konstitueringsgruppen, og i baglandene hos flere af de partier, der er med i aftalen.

Sådan lyder svaret fra Heino Knudsen (S) på spørgsmålet om, hvorfor han har stoppet samarbejdet med Enhedslisten i konstitueringen i Region Sjælland.

Enhedslisten skulle efter sigende have meldt ud, at de kræver bedre muligheder for at få halalkød og information på arabisk på regionens sygehuse. 

Mette Frederiksen ønsker Heino Knudsen tillykke
Læs også
Rød konstituering kollapser i Region Sjælland
Mette Frederiksen ønsker Heino Knudsen tillykke
Læs også
Rød konstituering kollapser i Region Sjælland

Handler om tryghed

Men så meget i detaljer vil Heino Knudsen ikke gå, når TV ØST spørger til, om det er på grund af Enhedslistens ønske om halalkød og arabisk information på sygehusene.

- Det er udmeldinger, der har været fra Enhedslisten, som gør grundlaget usikkert. Og der er det min opgave som konstitueringsleder at skabe den tryghed og den retning og den tillid, der skal til i sådan et samarbejde blandt flere partier, og derfor har jeg taget den her beslutning, siger han.

Udmeldingen fra Enhedslisten betød, at Dansk Folkeparti valgte at forlade konstitueringsaftalen tidligt tirsdag aften. Allerede et par timer senere gik partiets spidskandidat, Peter Jacobsen, dog ud og sagde, at partiet måske var på vej tilbage i aftalen.

- Vi vidste ikke, at Enhedslisten var ude, da vi trak os fra konstitueringen. Det sætter situationen i et helt nyt lys. Men nu har vi behov for i vores nye gruppe at tænke os om, og så træffer vi en beslutning om to dage, sagde Peter Jacobsen (DF) til TV ØST tirsdag aften.

Tror på samarbejdet

Heino Knudsen er dog fortrøstningsfuld.

Han mener, at konstitueringsgruppen bestående af Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Socialdemokratiet har indgået så solidt et politisk samarbejde, at Dansk Folkeparti nok skal komme tilbage.

Læs også
DF slår bak i Region Sjælland: Måske på vej tilbage til aftale
Læs også
DF slår bak i Region Sjælland: Måske på vej tilbage til aftale

- I politik er der jo aldrig noget, der er sikkert, men jeg ville blive meget overrasket og forundret, hvis ikke Dansk Folkeparti kommer tilbage i samarbejdet, for de har været en rigtig god og konstruktiv samarbejdspartner, siger han.

- Jeg har haft rigtig god dialog med Dansk Folkeparti hele vejen igennem, og de har rigtigt godt aftryk på den aftale, der ligger. Så jeg kan ikke se nogen grund til, at de ikke skulle vende tilbage i arbejdet og fortsætte i den aftale, vi har, lyder det fra Heino Knudsen.

Formandsposten i regionsrådet er socialdemokraten også ret sikker på.

- Vi har jo stadig et flertal, selv om jeg har valgt at opsige samabejdet med Enhedslisten, men eftersom jeg har opsagt samarbejdet med dem, kan jeg ikke se nogen grund til, at Dansk Folkeparti ikke skulle vende tilbage til samarbejdet. Det har jeg da en formodning og en forhåbning om, at de gør, siger Heino Knudsen til TV ØST. 


Nyhedsoverblik