Dyre dronningebesøg: Lolland betalte mest for royalt besøg

De danske kommuner, som Dronning Margrethe besøger, bruger flere hundredtusinde kroner på de royale besøg. Lolland Kommune har brugt flest penge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I disse dage er Hendes Majestæt Dronning Margrethe II på besøg i Odsherred Kommune. Her skal Dronningen blandt andet se forskellige steder og projekter som eksempelvis Veddinge Shelterplads.

Men de seneste tre år har de kommuner, dronningen har besøgt, haft en stor udgift til arrangementet.

Samlet set er beløbet blevet til cirka 6.5 millioner kroner fordelt over de 15 kommuner, der har haft besøg af regenten. Det skriver DR.DK.

quote Det koster selvfølgelig nogle penge at få besøg, men det er vi stolte af, at vi fik

Holger Schou Rasmussen (S), Lollands borgmester

Lolland vært for dyreste besøg

Lolland Kommune topper listen over forbrug på de fine besøg, da dronningen var på visit i juni.

Efter dronningen var sejlet ud af Nakskov Fjord, opgjorde man regningen til 812.294,82 kroner, ifølge den aktindsigt DR’s Undersøgende Databaseredaktion har fået.

Men Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), mener, at investeringen er det værd.

- Men uanset hvad regningen ender på, så synes jeg, at så længe vi har valgt at have et kongehus, så skal det være for hele landet. Og det koster selvfølgelig nogle penge at få besøg, men det er vi stolte af, at vi fik, siger borgmesteren til DR.DK.

Det koster 5,14 kroner i sekundet

Også Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov (S), mener, at man bør kunne tage i mod Danmarks regent.

- Vi har en grundlov, hvor statsoverhovedet er vores dronning. Og hvis hun ikke skulle komme ud i landet og vi skulle tage vel i mod hende, så ved jeg ikke, hvordan tingene skulle hænge sammen, siger Thomas Adelskov (S) til DR Sjælland.

I Odsherred har man endnu ikke gjort regnskabet op, eftersom dronningens stadig besøger kommunen. Men man har fremlagt et budget, hvor man budgetterer her med 500.000 kroner.

Med lidt hurtig hovedregning betyder det, at kommunen bruger 5,14 kroner i sekundet på dronningens besøg. Det svarer således til 18.518,5 kroner i timen i løbet af de 27 timer, dronningen er planlagt til at besøge Odsherred.

Byrådsmedlem: Det er underligt

Selvom beløbet er peanuts i det store kommunale budget, så er det noget, der vækker harme hos byrådsmedlem i Odsherred Kommune, Arne Mikkelsen (SF).

Han er med på præmissen om, at størstedelen af den danske befolkning bakker op om kongehuset. Han erkender også, at der givet vis vil være masser af borgere i kommunen, som får en fest ud af dronningens besøg, men…

- Jeg er faktisk ret kold over for det. Jeg synes, det er noget underligt noget, at kommunen skal bruge en hel masse penge for at tage i mod et besøg, siger byrådsmedlemmet til DR Sjælland.

Dronningens tur rundt i Odsherred slutter tirsdag efter et besøg ved Odden Auktionshal i Havnebyen på Sjællands Odde.


Nyhedsoverblik