Dykkere kom på hårdt arbejde: - Scooteren var streng at få op

Bunken med affald, efter Næstved Sportsdykkerklub samlede skrald i Næstved Havn. Foto: Morten Kristensen

Næstved Sportsdykkerklub dykkede efter affald, og det var ikke så lidt, de fik fisket op af havnen.

Næstved Sportsdykkerklub var lørdag inviteret af foreningen Hold Danmark Rent til at gøre en lokal indsats for en ren natur. Sidste år var de testforening og var blevet spurgt, om de ville gå rundt og samle affald ind.

Men, selvfølgelig skulle klubben dykke i stedet for at gå, mente Morten Kristensen, der er kasserer i Næstved Sportsdykkerklub. Og i år gentog de succesen. 

- Vi ser mere og mere affald rundt omkring, og det vil vi gerne gøre en indsats for at fjerne, fortæller Morten Kristensen. 

Hvad havnen gemte på

Tre dykkere og tre, der snorklede – blandt andre to børn – sprang i Næstved Havn ved Svingbroen, og havnen skulle vise sig at gemme på lidt af hvert.

Dykker klar til at samle affald.  Foto: Morten Kristensen

På bunden var der blandt andet flere indkøbsvogne, bildæk, flasker, kontorstole, løbehjul, kegler, hele tretten cykler og sågar en scooter. 

- Scooteren var streng at få op af vandet, fortæller Morten Kristensen, der måtte føle sig frem til affaldet i det plumrede vand. Oppe på kajkanten stod et hold klar til at tage imod affaldet.   

Kommunen henter affaldet

Nu ligger bunken af skrot og gammelt affald til offentligt skue i krydset ved Havnegade, hvor havnen begynder. Mandag kommer Park og Vej og kører affaldet væk.

Dykkere og snorklere. Foto: Morten Kristensen

For Næstved Sportsdykkerklub har det været en fin oplevelse at være med, og hvis klubben får tilbuddet fra Hold Danmark Rent om at være med igen, så er svaret klart ja, lyder det fra Morten Kristensen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App