DTU dropper projekt: DTU Lindholm står dog stadig til at lukke

DTU's projekt med at flytte det danske virusberedskab fra Lindholm til Lyngby er indtil videre skrinlagt, da byggeriet bliver 200 millioner kroner dyrere end forventet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

DTU må opgive planerne om at flytte det danske virusberedskab fra Lindholm til Lyngby.

For byggeriet overskrider de oprindelige 300 millioner kroner, der var afsat til projektet.

- Det har vist sig, at byggeriet ville blive cirka 200 millioner kroner dyrere end oprindeligt forudsat, lyder det fra prorektor Rasmus Larsen i en pressemeddelelse.

- Og det er alt for stor en overskridelse af de økonomiske rammer. Det er derfor bestyrelsens og den daglige ledelses vurdering, at en fortsættelse af byggeriet vil være økonomisk uansvarlig, inden for de rammer myndighederne stiller til rådighed. På den baggrund har vi nu valgt at stoppe byggeriet.

Kan ikke fortsætte myndighedsopgaven

I de oprindelige byggeplaner skulle DTU Veterinærinstituttet blive flyttet fra Lindholm til Lyngby. Men eftersom byggeriet bliver stoppet, er det ikke længere muligt for DTU at varetage den opgave.

For en erstatning for de nedslidte faciliteter på Lindholm var en forudsætning for, at DTU fremadrettet kunne varetage opgaven.

- DTU har derfor meddelt Miljø- og Fødevareministeriet, at vi ikke ser os i stand til på fagligt betryggende vis at videreføre myndighedsopgaven ud over kontraktperioden inden for de økonomiske rammer, som myndighederne stiller til rådighed. DTU kender på nuværende tidspunkt ikke udfaldet af dette udbud, siger prorektor Rasmus Larsen. 

Lindholm_1.jpg
Læs også
Vordingborg kæmper for at beholde arbejdspladser
Lindholm_1.jpg
Læs også
Vordingborg kæmper for at beholde arbejdspladser

Nyhedsoverblik