DSB giver passagerne flere afgange mellem København og Ringsted

Ringstedbanen. Foto: Banedanmark

Der indsættes et ekstra lyntog mellem København og Ringsted.

Nu kan du komme hurtigere mellem Ringsted og København.

DSB udvider nemlig mandag den 8. juli trafikken på den nye bane mellem København og Ringsted med et ekstra tog, når de indsætter et lyntog på strækningen.

Den nye bane giver en bedre trafikafvikling ind og ud af København

Jette Aagaard, projektdirektør hos Banedanmark

Samtidig har Banedanmark fået Trafikstyrelsens godkendelse på en teknisk løsning, som gør det muligt at køre flere tog på strækningen ad gangen. Det nye system giver mulighed for at øge hastigheden fra de nuværende 120 kilometer i timen op til 180 kilometer i timen, hvilket skal give mere robusthed i forhold til køreplanen.

- Det er glædeligt, at der nu kan køre flere tog på banen, og at hastigheden kan sættes op. Den nye bane giver en bedre trafikafvikling ind og ud af København, og der vil løbende være gevinster for passagererne i form af flere tog, siger projektdirektør Jette Aagaard fra Banedanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den nye højhastighedsstrækning kører mellem København og Ringsted over Køge.

Det nye automatiske overvågningssystem, som træder i kraft den 8. juli, giver information om togenes placering på strækningen, og derfor kan Banedanmark lukke flere tog ind på den nye bane.

Flere afgangstider på vej

Den nye bane mellem København og Ringsted blev indviet af H.K.H Kronprinsen den 31. maj 2019, og den 1. juni begyndte regionaltoget mellem København og Nykøbing Falster at køre på den nye højhastighedsstrækning mellem København og Ringsted over Køge.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kronprins Frederik fik også en prøvetur på den nye togstrækning mellem Ringsted og København. Foto: Bjarke Ørsted

Indtil nu har det været med timedrift i begge retninger med et manuelt driftssystem, som kun har tilladt kørsel med ét tog på strækningen ad gangen i hver retning.

Ved køreplanskiftet i december kommer der yderligere togafgange til. Her vil passagererne opleve rejsetidsbesparelser på strækningen, da banen indgår i den samlede planlægning på jernbanenettet for det nye køreplansår.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App