DSB får grønt lys til at indkøbe nye el-tog og togvogne

De første nye tog ventes indkøbt inden 2020 og på skinner med passagerer i begyndelsen af 2022.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

DSB kan gå i gang med at anskaffe nye tog, efter at regeringen og Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Alternativet har godkendt nyt udbudsmateriale af el-togsæt.

Det oplyser Transportministeriet.

Det forventes, at DSB kan lave kontrakt om at købe 40-56 nye vogne inden årsskiftet 2019/2020, så togene kan sættes i passagerdrift fra begyndelsen af 2022.

Samarbejde om tog til Tyskland 

Dermed udskiftes DSB's aldrende flåde af dieseltog. I februar i år enedes partierne om at udbyde nye el-tog, som inden 2030 skal erstatte IC3, IR4 og det skandaleramte IC4.

Pendlere
Læs også
Pendlere raser over DSB: Vi kan ikke holde til det længere
Pendlere
Læs også
Pendlere raser over DSB: Vi kan ikke holde til det længere

Partierne har godkendt, at DSB udsender udbudsmaterialet for mindst 100 el-tog-sæt. De nye eltog ventes indsat i passagerdrift i begyndelsen af 2024.

De nye vogne og flere el-lokomotiver skal sikre passagererne stabil drift efter utallige problemer med IC4.

Med købet af de nye tog kan DSB samarbejde med Deutsche Bahn (DB) om i 2028 at køre tog til Tyskland, når den faste forbindelse via Femern Bælt ventes åbnet. 

Central rolle for fremtidens trafik

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) er glad for, at et bredt flertal i Folketinget vil give passagererne bedre forhold.

- I alt for mange år har de danske togpassagerer måtte leve med konsekvenserne af fortidens dårlige politiske beslutninger om indkøbet af IC4 og den manglende elektrificering og udskiftning af Banedanmarks signalanlæg, siger Ole Birk Olesen i en skriftlig kommentar. 

tog storebælt
Læs også
DSB sælger billigere pendlerkort over Storebælt
tog storebælt
Læs også
DSB sælger billigere pendlerkort over Storebælt

DSB's administrerende direktør, Flemming Jensen, er også glad for aftalen om at købe el-tog, nye togvogne og at udnytte optionen på ekstra indkøb af elektriske lokomotiver.

- Med dagens beslutning er det for alvor cementeret, at toget spiller en central rolle i fremtidens trafik i Danmark. Pendlerne kan nu se frem til moderne, effektive og punktlige danske tog i en overskuelig fremtid, siger han i en skriftlig kommentar.


Nyhedsoverblik