Droppede det offentlige efter 10 år - nu har Tine startet sit eget pasningstilbud

00:43

VIDEO: Hør Tine Sønderby fortælle, hvorfor hun sagde farvel til de kommunale institutioner. Video: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Tine Sønderby fra Næstved var pædagogmedhjælper i vuggestuer i ti år. Nu har hun sagt stop: - Jeg fik en oplevelse af at lave samlebåndsarbejde.

- Ej, prøv lige at se, hvad der kravler lige hernede fora os - en stor, tyk edderkop!

Tine Sønderby er omringet af tre børn, der følger hendes finger og kigger ned i græsset.

Jeg har opnået en hel anden relation med de her børn, end jeg nogensinde gjorde med børnene i institutionen

Tine Sønderby

De - og fem andre børn - bliver passet i den private børnepasningsordning, som Tine Sønderby startede med sin mand, Jan for to år siden.

- Jeg ville gerne give børnene det her nærvær, men jeg synes ikke, jeg kunne, i de rammer, jeg var i, siger Tine Sønderby.

Artiklen fortsætter under billedet

I Tine Sønderbys eget pasningstilbud oplever hun, at der er bedre tid til at dvæle ved de små ting - for eksempel små dyr i græsset. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Lavede samlebåndsarbejde i vuggestue

Før hun blev privat børnepasser, også kaldet privat dagplejer, arbejdede hun som pædagogmedhjælper i en vuggestue i Næstved kommune. Men efter ti år i tre forskellige vuggestuer og med færre og færre ressourcer i institutionerne, fik hun nok.

Der var jo hele tiden nogle stramninger, vi skulle forholde os til og organisere os efter

Tine Sønderby

- Jeg fik en oplevelse af. at jeg sad og lavede samlebåndsarbejde. Ikke fordi, at mit nærvær ikke var der - det var det - men det var bare i så små bidder, at det var utilfredsstillende, fortæller hun.

- Der var jo hele tiden nogle stramninger, vi skulle forholde os til og organisere os efter. Det var det, der gjorde, at jeg ville det anderledes, og fordi min mavefornemmelse ikke var med mig, siger Tine Sønderby.

Artiklen fortsætter under billedet

Tine Sønderby og hendes mand har en privat pasningsordning, hvor de passer 8-9 børn i alderen 0-3 år. Foto: Jesper Truelsen - TV 2 ØST

De besparelser Tine Sønderby oplevede i den kommunale vuggestue indebar blandt andet, at der blev indført områdeledelse.

- Der mistede vi jo vores nærmeste leder. Allerede der synes jeg jo, der røg noget feeling med, hvad der foregik på gulvet i den institution, jeg var i.

Arbejder 10-12 timer mere

Hun er slet ikke i tvivl om, at livet som privat børnepasser er det rigtige for hende. Også selvom arbejdsugen nu hedder 48-50 timer om ugen mod 37 timer i den vuggestue, hun var i.

- Jeg har opnået en hel anden relation med de her børn, end jeg nogensinde gjorde med børnene i institutionen, og det synes jeg bare, er det hele værd, siger hun med et stort smil.

  Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App