Dreng stjæler forældres bil og forsøger at flygte fra politiet

Sønnen forsøger sammen med en ven at køre fra politiet i bilen. På et tidspunkt kører han omkring 140 kilometer i timen i en 60 kilometer-zone.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet får meldingen om, at en Volvo er stjålet fra en adresse i Skælskør omkring klokken 12.30 mandag.

Betjente kører derefter rundt i området i et forsøg på at lokalisere den.

Bilen kører fra patruljen

Lidt efter klokken 14 ser patruljen for første gang den stjålne bil, men den kører væk med så høj fart, at politiet af sikkerhedsgrunde må opgive at følge efter den.

Kun en time efter får politiet dog igen kontakt til bilen, som igen forsøger at flygte fra stedet.

- Den ligger og kører rundt midt inde i Skælskør for at ryste patruljevognen af sig. På et tidspunkt rammer den en vaskehal, hvor den får kørt højre bagdæk af. Men det bringer den stadig ikke til standsning, så den fortsætter videre frem i Skælskør. Og på et tidspunkt så mister han herredømmet over bilen og den vrider rundt, og så standser patruljevognen den så, siger indsatsleder Jesper Lovmand.

Politiet kører sammen med den stjålne bil, men heller ikke det får bilens to passagerer til at overgive sig. De forsøger nu at løbe fra betjentene til fods, men de bliver indhentet og anholdt.

Sønnen er under 18 år - har intet kørekort

Det viser sig ifølge politiet, at føreren af bilen skulle være bilens ejers søn. Han er under 18 år og har derfor ikke noget kørekort. Politiet betegner hans kørsel som meget hasarderet.

- Vi har lavet flere målinger på ham, hvor han blandt andet kører gennem en 60 km zone med op til 140 km i timen. Så han kører voldsomt og hasarderet, så vi skal selvfølgelig have bragt det til standsning så hurtigt som muligt, siger indsatslederen.

Politiet skal nu have et fuldt overblik over samtlige af de to gerningsmænds overtrædelser. Sikkert er det, at de bliver sigtet for brugstyveri og for flere overtrædelser af færdselsloven. 


Nyhedsoverblik